Beredskapssamordnare till Tyresö kommun

Beredskapssamordnare till Tyresö kommun

Vad vi gör och vill
En kommun ska kunna leda verksamheter effektivt vid en kris - till exempel vid långvariga avbrott i el- eller vattenförsörjningen, oväder som leder till översvämningar eller snökaos. Här ingår även att göra de förberedelser som behövs för höjd beredskap så att kommunen på sikt kan fullgöra sin uppgift inom totalförsvaret i händelse av krigsfara och krig.

Vill du vara med på denna resa?

Då kommer du att vara en del av det strategiska arbetet kopplat till Tyresö kommuns krisberedskap och uppbyggnad av civilt försvar. Arbetet innebär att du driver och stöttar verksamheterna i redan uppbyggd krisorganisation men även tar fram en beredskapsplanering för kommunen vid höjd beredskap eller krig.

Om tjänsten
Tjänsten innebär att utifrån nuläge och framtida krav definiera de åtgärder Tyresö kommun måste vidta för att möta de utmaningar som arbetet med civilt försvar ställer.

Det innebär att du med nationell styrning som grund kommer arbeta med till exempel kommunens krigsorganisation, analyser, utbildning och scenarioövningar, beredskapsplanläggning inom exempelvis infrastruktur, informationssäkerhet, beredskapslager, informationsdelning, livsmedelsförsörjning och samverkan.

Du kommer behöva sätta dig in i de regelverk som styr kommunens krisberedskap samt uppgifter inför och vid höjd beredskap. Vi arbetar tillsammans med flera olika aktörer och din samarbetsförmåga är därför viktig. Du förväntas leda större och mindre projekt inom ramen för detta projektuppdrag.

I rollen ingår att vara både kravställare och rådgivare och att följa upp verksamheternas beredskapsarbete. Du omvärldsbevakar och säkerställer riktlinjer och planer, men ökar även engagemanget och kunskapsnivån i organisationen. Du driver arbetet att utveckla övergripande styrdokument, processer och rutiner, som säkerställer en politisk vilja och ändamålsenliga arbetssätt.

Tjänsten innebär nätverksbyggande både internt i kommunen och externt mot myndigheter och andra verksamma aktörer i kommunen.

Tjänsten är tillsvidareanställning på 100 % med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Vem är du?
För att lyckas i denna roll ser vi att du har en utbildning från försvarshögskolan eller annan högskoleutbildning inom samhällsvetenskap. Vidare har du arbetslivserfarenhet som är relevant för uppdraget. Det innebär att du har erfarenhet av arbete inom t.ex. krisberedskap, säkerhet, säkerhetsskydd och civilt försvar. Vi ser också att du har goda kunskaper om totalförsvaret och den pågående totalförsvarsutvecklingen.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av säker kommunikation, projekt- och processledning samt arbete inom offentlig sektor. Vidare måste du ha förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar.

Det är många inom kommunens verksamheter som redan idag arbetar med krisberedskapsfrågor och här blir du spindeln i nätet genom god samarbetsförmåga där engagemang och delaktighet skapas.

Du är även kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig mycket väl i svenskt tal och skrift. Som person är du van att arbeta självständigt och tillsammans med organisationen har du fokus på resultat.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig då är du varmt välkommen med din ansökan senast 30 augusti 2022.

Har du några frågor gällande tjänsten? Kontakta Elin via mejl: Elin Waltersson, kontorschef, elin.waltersson@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 30 aug 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.