Barnskötare

Barnskötare

Är du vår nya barnskötare?

Våra barns tankar om dig
Vi vill att du är glad och nyfiken och tycker om att busa och leka med oss. Vi vill att du ska lära oss och låta oss utforska nya saker. Vi älskar äventyr, gör du också det? Vill du bli vår nya "fröken"?

Vad vi gör och vill
Västra Farmarstigens förskolor består av två förskolor Farmarstugan och Kardemumman. Vi arbetar med mindre barngrupper för barnens bästa. Våra förskolor har fantastiska gårdar med härlig närmiljö med stora möjligheter till lek och äventyr.

Vi befinner oss ständigt i nya utmaningar och i nuläget utvecklar vi våra pedagogiska miljöer för att ge barnen nya utmaningar och skapa nyfikenhet för olika ämnen. Vi vill också skapa en mer digital lärmiljö och utveckla vårt arbete med IKT.

Om tjänsten
I din roll som barnskötare är du en viktig kugge i ett arbetslag. Tillsammans med förskollärararen och arbetslaget tydliggör och synliggör ni vårt arbete i förskolan. I ditt arbete har du som vi andra ett förhållningssätt som utgår från FNs barnkonvention.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem trivs hos oss?
Vi söker barnskötare med höga ambitioner och en vilja att tillsammans med oss utveckla våra förskolor för barnens bästa. Barnen ska dagligen få möjlighet att utvecklas i en god miljö fylld med glädje, lek, undervisning och lärande.

Hos oss trivs du som vill vara med och utveckla våra förskolor och som gillar att utmana och att utmanas. Vi har pedagogiska träffar inom förskolorna där vi reflekterar med vårt utvecklingsarbete i fokus. I Tyresö kommun erbjuder vi nätverksträffar tillsammans med övriga förskolor. Träffarna är till för att vi tillsammans arbetar för att nå en likvärdighet i den pedagogiska verksamheten.

Självklart erbjuds du fria pedagogiska måltider, arbetskläder, friskvårdsbidrag hos oss.

Vem är du?
Du är utbildad barnskötare, gärna med några års erfarenhet.. Du är väl förtrogen med skollagen, och FNs barnkonvention. Du är van att tillsammans i arbetslaget driva pedagogiska processer och har en förmåga att tillsammans med förskolläraren förverkliga strävansmål i Läroplanen.

För att lyckas i rollen värdesätter du ett nära samarbete med kollegor och känner dig trygg i att arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, vågar tänka i nya banor. Du har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt men genomtänkt sätt.

Du ser möjligheter och har en grundläggande positiv människosyn, är ödmjuk och har förståelse inför barnen, vårdnadshavare, kollegor och vårt uppdrag. Tyresö kommun arbetar för "en förskola för var och en". Det är därför viktigt att du ser barnens olikheter och ger dem olika förutsättningar för att lyckas utifrån deras behov.

Välkommen med din ansökan
Vill du bli vår nya barnskötare, då är du välkommen med din ansökan senast 19 november 2019. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via e-post eller telefon:
Kontaktuppgifter:
Rektor förskola, Inger Palmér, inger.palmer@tyreso.se, 08-57829010
Administratör, Emilia Alsin, emilia.alsin@utb.tyreso.se, 08-57827979

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller inkluderande lärmiljöer och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas.

Förskolan arbetar med att stimulera barnens intresse för bland annat språk, naturvetenskap, teknik och matematik samt skapar en spännande digital lärmiljö.

Pedagogerna utvecklas genom lokala och centrala satsningar och vi arbetar med att skapa barngrupper i balans utifrån sammansättning och storlek. Målet är en likvärdig förskola för var och en. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 6 dec 2019 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.