Barnskötare

Barnskötare

Vi söker en barnskötare med stort engagemang och nyfikenhet som vill bidra till vår utveckling - ska du med?

Vi på Västra Farmarstigens förskolor, Bergfoten och Njupkärr, jobbar i ett mångkulturellt område där olikheter skapar en fantastisk dynamik i våra barngrupper. Genom barns inflytande och nyfikenhet tillsammans med engagerade och modiga pedagoger når vi gemensamma mål på olika sätt. Under höstterminen har vi startat upp vårt projekt "Hållbarhet - Barns möte med relationer"

Förskolorna ligger belägna i Nybodabergs område med endast en kort promenad mellan sig. Det finns goda kommunikationer för att ta sig till förskolorna. Vi har två förskolor fördelade på tre hus och vi har ca 200 barn och 36 pedagoger.

Vem trivs hos oss?
Våra förskolor befinner sig i ett spännande skede, då vi satsar hårt på att jobba fram estetiska, kreativa och innehållsrika miljöer då vi ser "miljön som den tredje pedagogen". Hos oss trivs du som har en övertygelse om barns inre kapacitet av att erövra kunskaper i utmanande sammanhang. Du har en stark tilltro till barns delaktighet, vilket innebär att alla barn har en röst som gör skillnad i verksamheten.

Hos oss erbjuds du schemalagd reflektionstid och nätverksträffar, ett spännande projekt, där alla pedagoger kommer att ingå. I Tyresö kommun finns möjlighet att semesterväxla och vi erbjuder friskvårdsbidrag.

Vi har ett kollegialt nätverk i kommunen där vi arbetar för att skapa en likvärdig förskola i Tyresö.

Om tjänsten
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som barnskötare hos oss innebär att organisera och tillsammans med förskollärare driva utbildningen framåt med hjälp av systematiskt kvalitetsarbete som grund, samt bedriva projektarbete för lärande och utforskande tillsammans med barn och kollegor. Du har tillsammans med dina kollegor ett ansvar för att skapa utmanande och kreativa miljöer samt en verksamhet som möjliggör för ett livslångt lärande. I ditt förhållningssätt faller det sig naturligt att se alla barn med goda ögon. Vi arbetar kontinuerligt med vårt förhållningssätt och för att vara närvarande i våra möten med barn, kollegor och vårdnadshavare.

Vi vill att du är en god representant för vårt område och delar med dig av dina kunskaper, ditt engagemang och delaktighet till dina kollegor. Du kommer att samarbeta med de andra pedagogerna i arbetslaget och i vårt område. Ledningen består av förskolechef, administratör samt utvecklingsledare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 % med tillträde i januari 2020 eller efter överenskommelse. Månadslön.

Vem är du?
Du ska vara utbildad barnskötare med minst 3 års dokumenterad erfarenhet. Du ska ha kunskap och erfarenhet av pedagogisk dokumentation som ett verktyg i vardagen där data och IT-kunskaper är nödvändiga.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap runt digitalisering inom förskolan då det är ett spännande utvecklingsområde för oss. Du behöver vara kommunikativ och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Som person är du självgående och ansvarstagande med god samarbetsförmåga.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, dock senast 30 november 2019. Intervjuer kommer att ske löpande.

Frågor?
Linda Sundblad, förskolechef, tel 08-578 298 71.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer hittar du här.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller inkluderande lärmiljöer och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas.

Förskolan arbetar med att stimulera barnens intresse för bland annat språk, naturvetenskap, teknik och matematik samt skapar en spännande digital lärmiljö.

Pedagogerna utvecklas genom lokala och centrala satsningar och vi arbetar med att skapa barngrupper i balans utifrån sammansättning och storlek. Målet är en likvärdig förskola för var och en. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.