Administrativ chef/intendent till Nyboda skola

Administrativ chef/intendent till Nyboda skola

Vad vi gör och vill
Nyboda skola är en modern grundskola, en mötesplats för lärande endast 15-20 minuter från Gullmarsplan. Vi har musikklasser åk 4-9, och idrottsklasser åk 7-9 förutom klasser utan profilinriktningar. Skolan, med ca 400 elever och 45 personal, är organiserad i åldershomogena arbetslag och varje årskurs på högstadiet har sin egen hemvist. Alla elever har ett digitalt verktyg som stöd i sitt lärande. Kompetent personal, ljusa, rymliga och välutrustade lokaler och digitala verktyg stödjer vår mission att i det lärande mötet skapa förutsättningar för varje individs potential och särart.

Välkommen till oss - Tillsammans skapar vi framtiden!

Om tjänsten
Vi söker en administrativ chef alternativt intendent som har erfarenhet av skoladministration. Du kommer att vara en del av skolledningen där vi utvecklar skolans verksamhet för öka elevernas lärande. Du arbetar systematiskt och målmedvetet i riktning mot skolans mål och du organiserar självständigt ditt arbete inom ramen för ditt uppdrag från rektor. Du är kontaktperson mot fastighet och lokalvård och du deltar i budgetarbete och ekonomiuppföljningar. Du ansvarar för vikariesamordning och en del av introduktionen av nyanställda. Visst personalansvar kan ingå i tjänsten.

Som administrativ chef/intendent kommer du bland annat att ansvara för följande områden:
 • Ekonomi inklusive ansvar för fakturor, budgetarbete och uppföljningar
 • Elev- och personaladministration; det stöd kärnverksamheten behöver för elev-, personal- och ekonomiadministration
 • Statistik, t ex SCB
 • Administration kring IT och telefoni
 • Diarieföring
 • Antagningsadministration kring profilklasserna
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde i augusti 2022, eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av och god referens utifrån skoladministration. Du är ansvarstagande, serviceinriktad och självständig. Du behöver ha erfarenhet av kvalificerade administrativa uppdrag och ha en god vana av att hantera administrativa IT-system.

Vi söker dig som har:
 • digital kompetens. Du har goda kunskaper i Microsoft office, främst Excel.
 • en adekvat akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Du förstår ekonomiska samband och arbetar tillsammans med rektor för en ekonomi i balans.
 • kunskap om och är insatt i GDPR -frågor, systematiskt arbetsmiljöarbete samt brandskyddsarbete.
 • erfarenhet av diarieföring och w3d3.
 • en god förmåga att skapa trygga relationer med medarbetare, elever, vårdnadshavare och andra samarbetspartners.
 • en förmåga att planera, strukturera och organisera ditt arbete och utifrån det prioritera i dina arbetsuppgifter för verksamhetens bästa.
Det är meriterande om du har:
 • erfarenhet av arbete som administrativ chef eller intendent på skola.
 • kunskaper inom IST administration, Extens och V-klass, Heroma, Proceedo, Hypergene.
Du har ett intresse för och erfarenhet av att arbeta i en dynamisk skolmiljö och du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du ser goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor som en naturlig del av ditt arbete. Du har en positiv grundsyn, är prestigelös och lösningsfokuserad.

Är du den erfarna administrativa chefen/intendenten vi söker? Tveka då inte att söka tjänst hos oss!

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 6 juni 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Rektor Magnus Prior, magnus.prior@tyreso.se, 08-578 293 85

Bitr rektor Anneli Eriksson, anneli.eriksson@tyreso.se, 08-578 293 88

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här.

Barn- och utbildningsförvaltningen

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan - från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.