Administratör barn- och utbildningsförvaltningen Tyresö kommun

Administratör barn- och utbildningsförvaltningen Tyresö kommun

Vill du bli en del av vårt framgångsrika team med administratörer?
Få utvecklas och inspireras av andra?

Vad vi gör
Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för Tyresös verksamheter förskola, grundskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, grundsärskola, gymnasium, gymnasiesärskola, vuxenutbildning och barn- och elevhälsa. På barn- och utbildningsförvaltningens kontor arbetar vi gemensamt med att utveckla och stödja verksamheterna i Tyresö. Vi sätter alltid barnen och elevernas bästa i fokus.

Vem trivs hos oss?
Barn- och utbildningsförvaltningens team är förvaltningens administrativa hjärta och består av 6 medarbetare med olika uppdrag inom administration, handläggning och myndighetsutövning. Vi arbetar i ett öppet kontorslandskap vilket skapar samhörighet, stöd och bollplank med andra, man står aldrig ensam med en fråga. Om du är glad, positiv och har engagemang för dina arbetsuppgifter får du möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar hos oss.

"Det bästa är variationen i arbetet och att vi har många kontaktytor. Vi arbetar som ett team kring administration och handläggning, vilket ger möjlighet till både kompetensutveckling och ökad kvalitet. Samarbete är A och O!"
Susanne Westlund, administratör i teamet.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Det är lätt att ta sig till arbetsplatsen då den är lokaliserad mitt i Tyresö centrum.

Om tjänsten
Som administratör inom barn och utbildningsförvaltningen har du en central roll. Du ingår i ett team runt resursfördelning (utbetalning och kontroll av förskolepeng/skolpeng, gymnasiepeng) samt kö och placering. Du hanterar ärenden från kommunens synpunktshantering, sköter avgiftshantering mot familjer. Som en del av myndighetens service har du kontakt med förskolor, skolor och vårdnadshavare. Du har ett nära samarbete med skolchefer samt chefer och administrativ personal på enheterna. I tjänsten ingår myndighetsutövning och handläggning av ärenden. Ditt uppdrag är att utveckla och förbättra förvaltningens rutiner tillsammans med teamet. I rollen ingår även andra administrativa uppdrag. Du rapporterar till förvaltningschef.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi tror att du som lockas av det här uppdraget har dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom barn- och utbildning, där du skapat en god kunskap om de lagar och regler som styr verksamheten. Vi vill att du som söker den här tjänsten har mångårig arbetslivserfarenhet som administratör inom skolområdet och har arbetat med resursfördelning alternativt gymnasieutbildning med teoretisk linje, med påbyggnadsutbildning inom ekonomi. Du har även god kännedom om lagar och förordningar som styr förskola och skola. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med verksamhetssystem, i nuläget arbetar vi med Extens och IST Förskola. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Du har goda IT-kunskaper och är van att arbeta i Office-paketet.

Med en positiv inställning gillar du att ge service till såväl kollegor som externa kontakter. Ditt arbetssätt karaktäriseras av effektivitet, ansvarstagande och noggrannhet. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har förmågan att hantera tillfälliga arbetstoppar då arbetet har perioder med högre arbetsbelastning, särskilt vid terminsstart/-avslut samt vid resurskörningar i mitten av varje månad. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du bli en av oss?

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:

Kontaktuppgifter:

Förvaltningschef Elisabet Schultz
elisabet.schultz@tyreso.se

Administratör Susanne Westlund
susanne.westlund@tyreso.se

Du når oss via servicecenter 08-578 291 00

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här
Barn- och utbildningsförvaltningen
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan - från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.