Vad vi gör och vill
Vill du vara med och påverka utvecklingen av kulturlivet i Tyresö? I Tyresö ska alla ha möjlighet att delta i olika kulturella aktiviteter utifrån sina förutsättningar. Hos oss får du tillsammans med föreningslivet, civilsamhället och berörda aktörer vara med och skapa goda förutsättningar för en meningsfull fritid för Tyresöborna.

I Tyresö kommun utgår vi ifrån Tyresöbornas behov och vi vet att det är motiverade medarbetare som är vägen till framgång - vill du bli en av oss?

Här jobbar alla mot samma gemensamma övergripande mål:
  • Motiverade medarbetare hos Sveriges bästa offentliga arbetsgivarare
  • Kvalitetsförbättringar skapar vi tillsammans, hela tiden
  • Tyresö levererar bra välfärdstjänster som skapar goda livsvillkor - här finns plats för alla
  • Hållbar ekonomi - kostnadseffektiv, balanserad och cirkulär
Kultur och fritidsförvaltningen består av 7 verksamheter: bibliotek, idrott- och fritidsanläggningar, kulturskola, fritidsgårdar, kulturenhet och fritid o friluftenhet. Förvaltning ansvarar för verksamhet till alla våra tyresöbor och med stort fokus på barn och unga.

Om tjänsten
Som kultursamordnare för barn och unga ansvarar du för utbudet av kultur i kommunen tillsammans med kommunens tre kultursamordnare. Barn och unga är prioriterade i Tyresö kommun och i tjänsten ingår att utveckla verksamhet för målgruppen barn och unga samt ansvara för "Skapande Skola" i samverkan med Barn- och Utbildningsförvaltningen. I tjänsten ingår även samverkan med andra som arbetar mot barn och unga både inom och utanför förvaltningen, omvärldsbevakning och marknadsföring av kommunens kulturella verksamheter.

Vem är du
För att du ska lyckas med uppdraget ska du ha högskolexamen inom kulturområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av projektledning och goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är även meriterande om du har erfarenhet från arbete med barn och unga och skapande skola. Vi ser gärna att du är ansvarstagande, strukturerad, förmåga att tänka utanför "boxen" och prova nya arbetsformer. Kan arbeta både självständigt och i samspel med andra samt bidra till att skapa en god arbetsmiljö. Du har ett serviceinriktat, prestigelöst och inkluderande bemötande mot både kollegor, besökare, artister och leverantörer. Helg- och kvällsarbete ingår i tjänsten.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 21 augusti 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Enhetschef Kultur, Marie Östh, marie.osth@tyreso.se 08-5782 91 05.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för bibliotek, fritidsgårdar samt konst- och kulturarrangemang. I vårt uppdrag ingår också kulturskola, föreningsstöd, naturskola samt drift av idrotts- och fritidsanläggningar. Verksamheterna bidrar till utveckling, delaktighet och meningsfull fritid för våra invånare. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss skapar du mervärde och livskvalitet för Tyresöborna.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Konst, Musik & Teater
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.