Upphandlare till Tyresö kommun

Upphandlare till Tyresö kommun

Vad vi gör och vill
Vi är övertygade om att ett hållbart samhälle, med invånarnas bästa i sikte, byggs genom goda affärer och kloka upphandlingar.

På upphandlingsenheten bidrar alla till bättre rutiner och en roligare vardag. Alla i gruppen har sin unika bakgrund och kompetenser - det är vår styrka och bidrar till bra upphandlingar. Vi jobbar med stort engagemang, bär vårt ansvar med stolthet för uppdraget och stöttar varandra vid kniviga situationer.

Vi har högt till tak och lätt till skratt. Vi är världens trevligaste upphandlingsgäng som trivs ihop på arbetstid men umgås även efter kontorstid.

Flera av oss bor i Stockholms innerstad, med bussen från Gullmarsplan är vi på jobbet inom 20 minuter. Vi sitter normalt högst upp i Tyresö centrum, där vi bjuds på en fantastisk utsikt, förutom det ligger centrums godaste latte enbart en hisstur ner.

Under rådande omständigheter jobbar vi dock nästan helt på distans. Vi håller morgonmöten för att hålla kontakten inom avdelningen och hjälpa varandra i olika frågeställningar och möten med kravställare sker på distans. Kommunen ser i dagsläget över policy för distansarbete men det kommer vara möjligt i viss grad.

Parallellt med denna rekrytering pågår även rekrytering av ny upphandlingschef för kommunen.

Om tjänsten
Som upphandlare på kommunen stöttar du kommunens verksamheter i huvudsak genom att driva upphandlingar. Tillsammans med verksamhetskunniga tar du fram förfrågningsunderlag och guidar våra interna kunder igenom upphandlingsprocessen, sköter om annonsering, avtalsteckning och dokumentation.

Du kommer även att få ett kategoriansvar och med det får du en större, strategisk roll, både på upphandlingsenheten och ute på förvaltningen, där dina goda råd kommer att uppskattas och belönas med nya frågor.

Du får möjlighet att påverka ditt urval av upphandlingar och stort utrymme för att tuta och köra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som arbetat med upphandling ett tag och är redo att ta dig an ett spännande uppdrag.

För att lyckas i rollen har du dokumenterad erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och en relevant eftergymnasial utbildning. t.ex. YH/KY utbildning inom inköp/upphandling eller högskoleexamen inom juridik, ekonomi eller teknik, kombinerat med stort intresse för samhälle och inköpsfrågor.

Du behärskar svenska språket väl, både i tal och skrift, då arbetet innebär många interna och externa kontakter samt omfattande dokument.

Som person har du ett stort driv och engagemang. Du kan stå på egna ben men drar dig inte för att ta hjälp av dina duktiga kollegor när det behövs.

Följande kvalifikationer ser vi som extra meriterande för denna tjänst:
  • erfarenhet av offentlig upphandling och att självständigt ha genomfört upphandlingar.
  • erfarenhet av upphandling inom teknik- och samhällsbyggnadsområdet inklusive standardavtal såsom AB, ABT, ABK, ABFF och referensverk som AMA anläggning
Meriterande för tjänsten är även:
  • goda juridiska kunskaper, särskilt inom avtalsrätt och upphandlingslagstiftningen
  • erfarenhet och kunskap om avtalsuppföljning
  • tidigare ha arbetat i TendSign eller annat upphandlingssystem
  • tidigare ha arbetat i kommun eller myndighet
  • har arbetat med projektledning
Stor vikt kommer även att läggas på de personliga egenskaperna.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2021.

Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon v.29-30: Utvecklingsledare, Mikael Hörnberg, mikael.hornberg@tyreso.se, 08-578 290 76
V.31-32: Tf. Upphandlingschef, Jenny Börselius Erngren, jenny.borselius@tyreso.se, 08-578 293 76

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.