Stödpedagog till korttidsboende för barn (LSS), vikariat

Stödpedagog till korttidsboende för barn (LSS), vikariat

Vad vi gör och vill
Vi söker dig som vill vara en del i vårt arbetslag tillsammans med en samordnare och stödassistenterna. Du är en del av arbetslaget och arbetar enligt rullande schema parallellt med stöddassistenter och samordnare. På ditt schema kommer en viss del av din arbetstid vara stödpedagogtid, där du arbetar frikopplat från det dagliga stödet med dina uppgifter som stödpedagog. Du kommer att arbeta dagar, kvällar och helger.

Om tjänsten
Denna tjänst är ett vikariat för vår nuvarande stödpedagog som ska vara föräldraledig. Från maj och minst ett år framåt kommer vikariatet att vara.

Du som stödpedagog jobbar på uppdrag av enhetschef och har ett övergripande ansvar för kvalitet gällande arbetet med brukarna på enheten. Du jobbar aktivt med att LSS värdegrund efterlevs och du fungerar som en pedagogisk förebild och säkerställer att arbetssätt anpassas utifrån behoven. Detta kan till exempel vara genom att införa och utveckla arbetssätt, förhållningssätt och metoder utifrån evidens och brukarens förutsättningar.

Eftersom det är ett korttidsboende för barn så är det viktigt att ha aspekterna kring barnkonventionen med i arbetet. Du ska ha en helhetssyn på verksamheten och förväntas vara pådrivande i det löpande kvalitetsarbetet, samt stötta dina kollegor i detta. Det förväntas också att du håller dig ajour med utveckling och evidens inom funktionsnedsättningsområdet, samt aktivt delar med dig av den kunskap du har. I arbetet ingår även att granska och utveckla den sociala dokumentationen utifrån rutiner och riktlinjer, samt säkerställa att den håller hög kvalitet. Detta kan bland annat innebära att du säkerställer att alla genomförandeplaner, kommunikationskartläggningar, riskbedömningar med mera följs upp kontinuerligt, samt stöttar kollegor som behöver hjälp med detta. I uppdraget kan det även ingå att hålla i vissa kompetenshöjande aktiviteter inom arbetsgruppen och vid behov även i andra arbetsgrupper inom organisationen.

Vem är du?
För att lyckas i rollen ska du ha två års erfarenhet inom områden och antigen vara:
  • Utbildad stödpedagog (200 YH poäng), med minst två års yrkeserfarenhet inom området.
  • Eller ha relevant högskoleutbildning med pedagogisk inriktning (minst 180 HP), med minst två års yrkeserfarenhet inom området.
  • Eller ha utbildning motsvarande stödassistent och därutöver minimum 60 HP i relevanta kurser inom funktionsnedsättningsområdet och minst två års yrkeserfarenhet inom området.
Vi har även krav på
  • God datavana och förmåga att arbeta i Microsoft Office-programmen.
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Som person är du initiativtagande, självgående, flexibel och stabil. Du behöver även kunna samarbeta med många olika aktörer och kollegor. Du ska kunna leda utan att vara chef och samtidigt vara lojal i ditt arbete. För att det ska fungera behöver du ha ett gott omdöme, vara kvalitetsmedveten och kreativ. Din specialistkunskap och pedagogiska insikt leder till en helhetssyn för barnen och verksamheten.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast 28 mars 2021.

Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Enhetschef: Sandra Krögerström Collin, tel: 08-578 275 81, mejl: sandra.krogerstromcollin@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Äldre- och omsorgsförvaltningens uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och personer med funktionsnedsättning. I ansvarsområdet ingår även den kommunala hälso- och sjukvården.

Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.