Lönespecialist

LönespecialistAlligo befinner sig i en tillväxt- och förändringsresa och är ett entreprenöriellt bolag med fin kultur. Hos oss kommer man in i en snabbrörlig v verksamhet, till ett glatt och framåtlutat HR- och Löneteam.
Vi som jobbar här, har jobbat tajt ihop i några år, och trivs både med varandra och med vårt bolag. Vi drivs av att ge förstklassig service till våra kollegor inom koncernen och vill fortsätta bygga en lönefunktion i framkant. Vi tror på samarbete och viljan att leverera - både rätt lön i rätt tid - men att också ge mervärde till organisationen. Här finns stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vi har en spännande resa framför oss och letar nu efter två lönespecialister som skall vara med och göra vår tillväxt möjlig.

Om Företaget
Alligo är mest kända på marknaden genom våra starka konceptvarumärken Swedol, TOOLS, Grolls och Univern. Sammantaget omsatte Alligo 10 miljarder kronor 2021 och har cirka 2300 anställda. Tillsammans riktar vi oss i första hand till företagskunder inom industri & verkstad samt bygg & anläggning. Vi har cirka 200 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland.

Arbetsuppgifter:
  • Säkerställa bolagets efterlevnad av arbetsrättslagstiftning och de kollektivavtal affärsområdet är knutna till inom löneområdet
  • Samla in och bearbeta lönedata inför lönekörning samt hantera lönerevision, idag gör vi ca 1500 löner i Hogia i 4 olika bolag.
  • Delta i rapportering, redovisning och information gällande personal- och lönerelaterade frågor till myndigheter/företag
  • Kunna delge information till medarbetare och chefer gällande lön-, pension- och försäkringsfrågor
  • Delaktig i uppdatering och underhåll av relevanta personalsystem
  • Stötta och utbilda chefer i organisationen i de olika lönerelaterade processerna samt relevanta system.
Utöver detta kommer du att vara med och driva och samverka för att intranät och interkommunikation i övrigt håller hög klass och är aktuell i löneområdet samt medverka och bidra till HR-avdelningens utveckling i olika utvecklingsprojekt inom HR- och löneadministration.

Vem är du
Vi söker dig som har erfarenhet av lönearbetet och som helst jobbat i lönesystemet Hogia. Inom kort kommer vi att byta system till Aditro L. Du är en lagspelare som gillar att jobba tillsammans med dina kollegor mot ett gemensamt mål och samtidigt ha roligt på vägen.

Som person är du duktig på att analysera, strukturera och organisera och följa upp inom relevant ansvarsområde. Vi söker dig som är kommunikativ, ansvarsfull och har god förmåga att samarbeta.

Vi behöver dig som är driven, självgående och har några års erfarenhet av lönearbetet, gärna från detaljhandel. Du har god kännedom om lagstiftning och praxis inom relevanta ansvarsområde och kan uttrycka dig i tal och skrift. Du kan skapa enighet och etablera förtroendefulla relationer. Du förutsätts ha hög integritet och förmåga att GDPR-säkra rutiner och arbetssätt enligt gällande lagstiftning.

På sikt kanske du också vill ta ansvar för funktionen och ser dig själv som en given ledare. Du är ödmjuk och har en hög serviceanda.

Utöver dina personliga egenskaper är följande meriterande:
  • Erfarenhet av arbete i Hogia system (PBM, Personal, Lön) Timeplan och Excel
  • Tidigare arbete i någon av följande kollektivavtal; Svensk Handels avtal med Handelsanställdas förbund (detaljhandels- respektive lager- och E-handelsavtalen) och Unionen (Tjänstemän respektive Tjänstemän inom detaljhandeln).
Vad vi erbjuder dig?
Du kommer att sitta i nybyggda lokaler i Tyresö. Vi har en hybridmodell för arbetet, vilket innebär att du delvis kan arbeta på distans. Vi har kollektivavtal, friskvårdsbidrag & förmånliga rabatter på vårt butikssortiment.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Ansökan

Vi samarbetar med Wepartner och Barbara Lidholt i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan och CV. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt! Har du frågor gällande tjänsten så tveka inte att kontakta barbara.lidholt@wepartner.se eller 0765259047.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (18 dagar kvar)