Senior Business Controller till Internationella Engelska Skolan

Senior Business Controller till Internationella Engelska Skolan

IES befinner sig i en expansiv fas och planerar fortsatt tillväxt genom både förvärv och nystartade skolor. Till följd av detta ska de nu utöka finansteamet med en Senior Business Controller. Vi söker dig som vill arbeta i en bred och affärsnära roll med goda förutsättningar att vara med och påverka. Vi erbjuder en nyckelroll inom ekonomifunktionen, där du kommer arbete nära CFO i såväl operativa som strategiska frågor.

Detta söker vi
För tjänsten som Senior Business Controller söker vi dig som lockas av en bred och affärsnära roll. Du kommer agera bollplank gällande ekonomiska frågeställningar till såväl styrelse och ledning som rektorer och chefer ute i verksamheten. Vidare kommer du vara delaktig i att utveckla och driva uppföljning och analys av verksamheten framåt. I rollen kommer du att ansvara för delar av koncernrapporteringen till ledningen, arbeta med ekonomistyrning inklusive att driva budget- och prognosprocessen samt framställa analyser. Utöver dina fasta arbetsuppgifter kommer du att medverka i diverse projekt, bland annat arbete kopplat till förvärv och löpande processutveckling. Du kommer att arbeta nära samt rapportera till koncernens CFO och arbetet sker till stor del i Qlikview, Excel och Powerpoint. Tjänsten är placerad på Internationella Engelska Skolans huvudkontor i Täby.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
  • Löpande säkerställa korrekt och högkvalitativ finansiell rapportering samt sammanställa månads- och kvartalsrapporter till koncernledning, ägare och styrelse
  • Arbeta med uppföljning och analys av intäkter, kostnader samt investeringar
  • Ta fram presentationer och beslutsunderlag till styrelse och ledning
  • Utveckla och driva budget- och prognosarbetet
  • Delta i M&A-relaterade projekt
  • Stötta verksamheten, främst rektorer och regionchefer, i frågor inom ditt område
  • Aktivt delta i löpande processutveckling, effektiviseringsarbete och övriga projekt
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med cirka 10 års relevant arbetslivserfarenhet. Du arbetar troligtvis som Business Controller idag men kan ha en bakgrund inom Due Diligence, Corporate Finance eller liknande. Du är stark i arbetet med budgetprocesser, prognoser och analyser samt har erfarenhet av att driva förändringsprojekt. Erfarenhet av arbete kopplat till företagsvärdering och förvärv är meriterande. Du har god systemvana och gedigen erfarenhet av arbete i Office-paketet, i synnerhet Excel och PowerPoint.

Du som person
För att lyckas i den här rollen är du en driven, målfokuserad och analytisk person. Du samarbetar väl med andra och gillar att ha inflytande och utrymme att påverka inom ditt område. Vidare motiveras du av att arbeta med komplexa uppgifter, vågar utmana det som råder och gillar att tänka nytt. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och strävar aktivt efter att bidra till verksamhetens utveckling samtidigt som du har ett brinnande intresse för utbildning. Du tar självständigt ansvar för dina uppgifter och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Då Internationella Engelska Skolan befinner sig i en expansiv fas är det viktigt att du enkelt anpassar dig efter ändrade förutsättningar och trivs med stor variation i arbetet.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Internationella Engelska Skolan med Prodiem. Intervjuer för denna rekryteringsprocess kommer återupptas den 7 januari. Urval och intervjuer sker därefter löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 28 000 elever i 39 skolor samt 4 600 elever i sju skolor i Spanien. I Sverige bedriver IES skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. Huvudinriktningen är årskurserna 4-9, vad som internationellt benämns ”middle school”. Inom grundskolan är IES den ledande enskilda huvudmannen, med sjutton av de tjugo största friskolorna i Sverige och elever från 162 av landets 290 kommuner. IES grundades 1993 och är idag inne på sitt 28:e verksamhetsår. Upp till hälften av undervisningen bedrivs på engelska av lärare som har engelska som modersmål. Läs mer om företaget på www.corporate.engelska.se