Business Controller till Inmotion Technologies

Business Controller till Inmotion Technologies

Vi söker för Inmotion Technologies räkning en ambitiös business controller som söker en utmaning i en expanderande internationell organisation. I rollen kommer du dels arbeta nära verksamheten med affärsstöd, nyckeltalsanalys, budget- och prognosarbete men även stötta redovisningsfunktionen vid bokslut. Som del av finanavdelningen ingår du i ett team om fem medarbetare och rapporterar direkt till bolagets CFO. Rollen avser heltid och är placerad i Tyresö.

Arbetsuppgifter:
  • Uppföljning och analys av verksamheten utifrån budget och nyckeltal
  • Stötta redovisningsgruppen månatligen vid bokslut och rapportering
  • Koordinering av prognos- och budgetprocessen
  • Analys av kostnader kopplade till produktionen
  • Ta en aktiv roll i utvecklingen av interna processer för att skapa effektivitet och starkare rapportering
  • Bistå med ad-hoc analyser, utredningar och löpande utvecklingsprojekt
Din bakgrund
  • Högskoleekonom eller motsvarande utbildning
  • Du har 3-5 års arbetserfarenhet och har tidigare arbetat som business controller
  • Har du erfarenhet från producerande verksamhet med god förståelse för produktionsekonomi ses det som mycket meriterande
  • Du är en stark användare av excel och har tidigare arbetat med någon av de större affärssystemen. Om du arbetat i Hyperion (HFM) eller SAP är det en bonus.
Personliga egenskaper

I syfte att lösa dina uppgifter behöver du ha ett analytiskt och ifrågasättande förhållningssätt till ditt arbete. Förmågan att fokusera på detaljer och att samtidigt kunna lyfta analysen till en högre nivå är essentiell för att lyckas i din position. Du driver ditt eget arbete framåt, är initiativrik och kan komma med egna idéer eller förslag på lösningar för att utveckla rollen eller när utmaningar uppstår. Rollen innebär ett nära samarbete med dina kollegor samt många kontaktytor internt och externt. Därför är det viktigt att du är kommunikativ med förmåga att förmedla finansiell information på ett lättförståeligt sätt. Vidare är Inmotion en internationell organisation och vi ser det som ett krav av att du kommunicerar obehindrat på både engelska och svenska.

Att arbeta på Inmotion

Inmoton erbjuder en trivsam arbetsmiljö med trevliga, kompetenta kollegor och en hjälpsam och prestigelös atmosvär. Vi är en innovationsdriven organisation där ständiga förbättringar och engagemang driver oss framåt. För den som vill, erbjuds goda utvecklingsmöjligheter.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.financerecruitment.se
Sista ansökningsdag 26 nov 2019 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Finance Recruitment har tillsammans över 20 års erfarenhet av rekrytering från Stockholm och London. Genom att engagera oss i våra kunders behov och våra kandidaters önskemål matchar vi kravprofil med rätt kompetens. Vi tror på specialisering och fokuserar enbart på roller inom ekonomi, bank och finans för att säkerställa en kvalitativ leverans. Vi sköter hela rekryteringsprocessen från start till slut och du som kund kan känna dig trygg i att du har en kontaktperson genom hela processen så att ingen relevant information går förlorad. Vi tillhandahåller konsultuppdrag och rekryteringstjänster, vi har idag ett etablerat nätverk med Sveriges bästa ekonomer. www.financerecruitment.se