CTO / Teknisk chef / Produktion till Speed Services

CTO / Teknisk chef / Produktion till Speed Services

Till Speed Services söker vi dig som har en entreprenöriell ådra och vill arbeta både strategiskt och operativt med produkt- och tjänsteutveckling. I rollen som teknisk chef kommer du att skapa förutsättningar för utveckling och effektivisering i organisationens tillväxt.

Om företagetSpeed Services AB är ett spännande teknikföretag i framkant. Företaget är specialister på olika typer av automattjänster inom publika miljöer och befinner sig i en aggressiv expansionsfas och genomför stora satsningar inom nya affärsområden. De är verksamma inom bland annat Digital Signage, interaktiva kiosker och kundterminaler, biljettautomater, publikt Wi-Fi, fotoautomater och förvaringsboxar.

Företaget bedriver verksamhet internationellt, huvudsakligen i norden. Speed Services AB är en del av Speed International koncernen.

Affärsområdet Megatec utvecklar och erbjuder olika typer av biljett-/betalautomater, expressautomater och självbetjäningsautomater samt digitala skyltar för reklam eller information, i olika storlekar, för inom- och utomhus bruk.
Vi besitter spetskompetens inom produkter för utomhusplacering samt även andra svåra miljöer som tåg-, pendeltåg- och tunnelbanestationer.

För att stärka organisationen söker de nu en CTO / Teknisk chef till affärsområdet Megatec som vill vara med på en förändringsresa med fokus på framtiden och målet att dubbla omsättningen till 2020. Unikt för Speedservices är deras organisationsform. Oavsett om man har en delad roll eller satt funktion så är den huvudsakliga sysselsättningen alltid den samma; det vill säga, utveckling och expansion. På så sätt finns en stor förståelse för de utmaningar som kan dyka upp och det bidrar till korta beslutsvägar.

ArbetsuppgifterSom teknisk chef kommer du att ha övergripande ansvar för det tekniska affärsområdet Megatec. Bolaget är en leverantör av helhetslösningar med ansvar för både hård- och mjukvaran, hela vägen från utveckling, inköp, produktion till installation, drift och underhåll. Här kommer du att leda det operativa arbetet med fokus på hela produktionskedjan samt säkerställa att företaget fortsatt har spetskompetens inom produkt- och systemutveckling, installation, drift, övervakning och service.

Då företagets organisation utvecklas kommer din första utmaning bli att skapa och formulera den nya teknikavdelningen. Detta innebär att du kommer slå ihop alla områden till en avdelning med tydlig struktur för effektivisering av processer, roller och funktioner där samarbete ligger i fokus. Detta ger dig stor frihet att själv utforma ditt arbete för att uppnå de uppsatta tillväxtmålen. Till din hjälp har du kompetenta medarbetare.

Vidare kommer en del av rollen innebära strategiskt utvecklingsarbete inklusive deltagande vid eventuella företagsförvärv.

Formella krav
  • Högskoleutbildning/Civilingenjörsutbildning inom teknik/ekonomi, eller gedigen erfarenhet från liknande arbete
  • Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av ledarskap i en chefsroll
  • Bred teknisk kompetens med fokus på produktion
  • Erfarenhet av inköp och tillhörande material och komponenter
  • Kunskaper i CAD, SolidWorks eller liknande är meriterande
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift, i såväl svenska som engelska
Personliga egenskaper
Vi letar efter dig som är en nyfiken problemlösare och en god organisatör. För att lyckas i rollen krävs en mycket god förmåga att leda och utveckla samt att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Som person drivs du av att leda förändringsarbete och du beskrivs som en entreprenör vilket syns genom din orädda inställning inför nya utmaningar.
För att leda utveckling, produktion och medarbetare på ett effektivt sätt krävs att du är tydlig, har förmågan att fatta beslut, delegera och göra nödvändiga prioriteringar i ditt arbete. Självklart värdesätter du olikheter, verkar för en god arbetsmiljö och visar en hög integritet i ditt arbete. Du drivs av goda samarbeten och är kommunikativ och flexibel.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm, Tyresö
Lön: Fast enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla marcus.kejzelman@bravura.se så får du hjälp. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: teknisk chef, IT-chef, IT, chef, CTO, teknik, tekniskt ansvarig, manager IT, IT manager, management, produktionschef, produktion, processchef, processindustri, speed services, material,
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, IT-Chef, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.