Nu söker Alligo en Business Controller

Nu söker Alligo en Business Controller

Brinner du för analys och gillar siffor, vill du hjälpa dina kollegor att förstå sin verksamhet bättre? Vill du arbeta för ett större nordiskt bolag i tillväxt och delar du samtidigt vår tro på att engagemang, kompetens och samarbete är grundstommen för framgång? Då kan det var precis dig som vi letar efter, som tillsammans med oss vill stärka controllerteamet inom den växande Alligo koncernen!

Ditt anställningserbjudande
Du blir en viktig nyckelperson i Alligos fortsatta tillväxtstrategi. Som medarbetare hos oss får du arbeta i en miljö som präglas av utveckling, snabba beslutsvägar och arbetsglädje. Vi erbjuder möjlighet till distansarbete, friskvårdsbidrag och förmånliga personalpriser i våra butiker. Vi arbetar också kontinuerligt med kompetensutveckling på individnivå.

Om avdelningen
Group Business Control är en central avdelning inom Alligo som driver koncernens verksamhetsuppföljning. Vi stöttar och utmanar våra dotterbolag och centrala funktioner i den löpande uppföljningen, leder budgetprocessen samt tillhandahåller och utvecklar våra Business Intelligent system.

Om tjänsten
I rollen som Business Controller - Inköp hos oss kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:
 • Utmana och stödja inköpsorganisationen (främst Sortiments och Kategorichefer), i syfte att skapa en ökad lönsamhet inom respektive sortimentsområde och en ändamålsenlig sortimentsstyrning
 • Uppföljning av marginaler, servicegrad och kapitalbindning
 • Aktivt arbeta för att effektivisera befintliga rutiner
 • Driva förbättringsprojekt riktat mot inköpsavdelningen
 • Verksamhetsuppföljning främst genom resultatsammanställning, uppföljning, analys och benchmarking
 • Sammanställning av rapportpaket samt medverka vid utveckling av system för uppföljning av verksamheten.
 • Ad hoc analyser

Om dig
Alligos värdegrund vilar tungt på tre nyckelord – Engagemang, Kompetens och Samarbete. Dessa värdeord är styrande i våra beslut, vår kommunikation och våra dagliga handlingar. Viktiga ord som vi vill skall lysa igenom hos alla våra medarbetare.

För att vi skall trivas ihop ser vi att du är en person som trivs i en föränderlig miljö i högt tempo. Du behöver också vara analytisk, strukturerad och på ett konstruktivt sätt kunna ifrågasätta och kritiskt granska.

Utöver din personliga profil behöver du följande:
 • Högskoleexamen i ekonomi eller ett par års erfarenhet av redovisning från större bolag
 • Goda kunskaper i Excel samt övriga Officepaket
 • God svenska i tal och skrift
 • Då vårt koncernspråk är engelska ser vi att du behöver behärska även det
 • Om du har erfarenhet från bokföring så är detta meriterande


Om din Ansökan:
Välkommen med personligt brev och CV senast den 13 augusti. Urval kan komma att ske löpande och tjänsten därmed tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Borgquist, Group Business Controller, peter.borgquist@alligo.com

Start: Efter överenskommelse
Placering: Stockholm/Tyresö

Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Alligo tror på mervärdet av mångfald och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.
Mer info
Kontaktperson Peter Borgquist
Email Mejla Peter Borgquist
Område Tyresö
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.alligo.com/
Sista ansökningsdag 13 aug 2022 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Alligo är börsnoterade på Nasdaq Stockholmsbörsen och är mest kända på marknaden genom våra starka konceptvarumärken Swedol, TOOLS, Grolls och Univern. Sammantaget omsatte Alligo 8,5 miljarder kronor 2021 och har drygt 2300 anställda över hela Norden.

Tillsammans riktar vi oss i första hand till företagskunder inom industri- och byggsektorn samt offentlig verksamhet. Hos oss kan man handla verktyg, förnödenheter, arbetskläder och skydd.

Vår mission; "Vi får företag att fungera"