Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Relationsskapande försäljningsingenjör till ABECE i Nyköping!

Publiceringsdatum
01 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du tekniskt intresserad och drivs av att skapa långsiktiga kundrelationer? Trivs du med att arbeta internationellt i en varierad och utvecklande miljö? Då är ABECE arbetsplatsen för dig. ABECE är en liten organisation där du kommer vara en nyckelspelare och bidra från första dagen. Som försäljngsingenjör hos ABECE använder du din goda tekniska förståelse tillsammans med din förmåga att skapa goda samarbeten för att identifiera dina kunders behov och erbjuda anpassade lösningar. Du välkomnas till ett kontor med härlig stämning, trevliga kollegor och goda kompetensutvecklingsmöjligheter. Detta bidrar till en hög trivsel och ett bolag där medarbetarna stannar. ABECE är världsledande inom sin bransch, följ med på resan du också!Om tjänsten

Projektförsäljningsavdelningen på ABECE växer och söker därför nu ytterligare en försäljningsingenjör. I denna roll kommer du att arbeta i nära samarbete med dina kollegor, likaså kunder runt om i världen. På projektsälj kommer du att ingå i ett teknikintresserat team med tre kollegor.

Som försäljningsingenjör på ABECE i Nyköping arbetar du i en bred roll där du ansvarar för att skapa affärsmöjligheter hos både nya och befintliga kunder. Tillsammans med kund skapar ni anpassade lösningar för anläggningar. Du bidrar med din tekniska kompetens och agerar stöd till kund och kollegor. För att få insyn i dina kunders behov och utmaningar kommer du att besöka dem världen över. Du kommer utgå från kontoret i Nyköping.

Här välkomnas du till en organisation med högt i tak där du får möjlighet att påverka företagets framtid. Tack vare att ABECEs verkstad ligger i samma byggnad har du tillgång till att snabbt lära dig om ABECEs produkter och få stöttning från organisationens samtliga avdelningar vid frågor. Vi ser att du är van att ta egna initiativ för att driva affärer framåt i samarbete med övriga funktioner i företaget

Rollen som försäljningsingenjör är varierad där du erbjuds en utmanande och stimulerande roll, där du även får chans att bygga internationella relationer i ditt arbete.

Du erbjuds:

 • Möjligheten att vara en stor kugge i ett litet maskineri, här blir du en nyckelspelare från dag ett.
 • Möjligheten att jobba med kunder nationellt samt internationellt.
 • Arbete i ett familjärt företag där du samarbetar med alla funktioner.
 • Ett tekniskt intresserat team med en stöttande chef.

Arbetsuppgifter:
Som försäljningsingenjör hos ABECE kommer du att ha en mycket varierad roll där din förmåga att se helheten i kombination med din förmåga att bygga långsiktiga kundrelationer står i fokus. Initialt när du börjar kommer du att få en genomgång av företagets processer och produkter för att du ska få så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas i rollen. I takt med att du utvecklas i rollen kommer du sedan sannolikt att spendera tid på resande fot, för att tillsammans med kollegor besöka kunder som finns utspridda över hela världen. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara att analysera kundernas behov och erbjuda anpassade lösningar genom att vara en nära samarbetspartner till dina kunder. Du kommer även att hantera löpande ordrar och förfrågningar från kund. Här har du även stor nytta av din tekniska kompetens, då du i många dialoger med kund kommer bistå med teknisk expertis.

Sammanfattningsvis kommer du i rollen som försäljningsingenjör att:

 • Designa, beräkna och offerera maskinlösningar
 • Bidra med teknisk expertis och kommersiellt stöd till dina kunder, kollegor och samarbetspartners
 • Skapa och upprätthålla relationer och långsiktiga samarbeten i hela världen
 • Bearbeta nya och befintliga kunder och ansvara för hela säljprocessen
 • Lägga budget och följa upp resultatet
 • Medverka i företagets produktutveckling


Kvalifikationer
 • Har en teknisk bakgrund, eftergymnasial utbildning inom ett teknisk område alternativt arbetslivserfarenhet inom tekniksektorn
 • Har arbetslivserfarenhet inom B2B försäljning
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
 • Har B-körkort
 • Har God datorvana och Office-kunskaper

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Tidigare arbetslivserfarenhet av teknisk B2B-försäljning
 • Erfarenhet av internationellt arbete

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Samarbetsinriktad
 • Relationsskapande
 • Serviceinriktad
 • Affärsinriktad
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Liknande Jobb

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 april 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se