Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Kontrollanläggningsingenjör Göta älv

Ansök nu
Företagsbeskrivning

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vattenkraften har låga utsläpp av koldioxid, levererar både baskraft och reglerkraft och är en pålitlig och förnyelsebar energikälla med en mycket viktig funktion i vårt elkraftsystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter.Kom och jobba tillsammans med oss för en fossilfri framtid!

Jobbeskrivning

Nu rekryterar vi kontrollanläggningsingenjör till Trollhättan

Som kontrollanläggningsingenjör inom en bransch där utvecklingen sker i rasande fart, blir du en viktig del i arbetet i den kanske mest spännande bransch du kan jobba i just nu!

Du kommer att ingå i ett härligt gäng i produktionsgruppen Göta älv. Vi är en grupp på 10 personer vars huvudsakliga arbetsuppgifter är kopplande till att säkerställa tillgängliga och säkra anläggningar i och intill Göta älv.

Som kontrollanläggningsingenjör arbetar du framförallt med teknisk felsökning och problemlösning, periodiskt underhåll, el-konstruktion, programmering, montage, provning och idrifttagning av system och annan elektrisk utrustning i Vattenfall Vattenkrafts produktionsanläggningar. Du kommer även delta i vårt produktions- och drifttekniska arbete, förstudier och projekt på Göta älv.

Arbetet är omväxlande, du behöver kunna anpassa dig till olika situationer och känna dig komfortabel med att planering ändras. Beredskap kan förekomma.

Kravspecifikation

Din bakgrund
Du ska ha eftergymnasial utbildning med inriktning på automation/elkraft eller yrkesutbildning med automations-/elkrafts- eller vattenkraftteknisk inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt.
 • Du har erfarenhet av produktions-/drifttekniskt underhåll
 • Har grundläggande förståelse för elektriska system
 • Kan tolka kretsscheman
 • Kan hantera mätutrustning
 • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort är ett måste då resor ingår i tjänsten.
Meriterande
Det är meriterande om du har någon eller några av följande erfarenheter:
 • Erfarenhet av arbete i vattenkraftsanläggningar
 • Erfarenhet av programmering inom Siemens S7 och/eller ABB 800xA
 • Arbetat med elkonstruktion i CAD
 • Kunskap om Reläskyddsprovning
 • Idriftagningserfarenhet.
Egenskaper
Vi söker dig som är en mångsidig och ansvarsfull lagspelare. Du är prestigelös, tycker om att hitta lösningar och att dela idéer med dina kollegor. Du är social och kommunikativ. Du uppskattar samarbete, men är trygg i ensamarbete. Säkerhet på vår arbetsplats är nummer ett och du behöver vara en uppmärksam och trygg kollega. Du tar stort ansvar för att arbetet görs effektivt under säkra förhållanden. Flexibilitet, vilja att hjälpa till och god samarbetsförmåga är viktiga egenskaper.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev samt relevanta dokument bifogas.

Ytterligare information

Placeringsort

Trollhättan

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna rekryterande chef Gitte Agervig Kristiansson.
Fackliga företrädare är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Känns det här som ett jobb för dig?

För att förverkliga målet om ett fossilfritt liv behöver vi ta vara på olika perspektiv, erfarenheter och färdigheter. Vi behöver tänkare, skapare, utvecklare, problemlösare och en lång rad andra roller med en sak gemensamt - att alla bidrar med sin unika talang och frigör just sina superkrafter i teamet. Vi arbetar mot vårt gemensamma mål i en förstklassig arbetsmiljö där alla ska få känna sig jämlika och inkluderade.

Vi ser fram emot din ansökan

Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 7:e juni, 2023.

Vi tillämpar löpande urval där tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdag. Har du frågor kontakta rekryterare Andreas Nordgren, 070-002 67 97

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering och andra förmåner på https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är mångaav våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.I säkerhetsprövningen ingår även medicinska kontroller.

Jag är intresserad
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare