Hoppa till innehåll

Industrielektriker - Vattenfall Vattenkraft

Om tjänsten

Nu söker Vattenfall Vattenkraft en industrielektriker!
Du kommer att ingå i en underhållsgrupp som utgår från Trollhättan. I gruppen arbetar elektriker, mekaniker, teamledare och chef. Vårt fokus är tillsyn, underhåll och ombyggnadsprojekt vid vattenkraftanläggningar längs Göta älv. Utöver det så erbjuder vi också möjligheter att jobba med vattenkraftanläggningar i andra delar av Sverige.

Vattenkraft må vara ett av världens äldsta energislag, men när du jobbar hos oss ges du möjlighet att använda den allra senaste tekniken för att förbättra drift och underhåll av våra anläggningar. Som elektriker arbetar du med elektriskt underhåll, felsökning, montagearbeten, besiktningar, förebyggande underhåll och vissa projekt. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Installationer, reparationer och service
  • Analysera och redogöra för fel eller brister, skriva meddelanden i underhållssystemet (SAP)
  • Medverka i avställningar tillsammans med mekaniker, produktionstekniker och entreprenörer
  • Aktivt delta i planering och beredning av både underhålls- och projektarbeten och ansvara för mindre projekt
  • Arbeta för att utveckla rutiner och arbetsmetoder så att vi alltid jobbar säkert, effektivt och med korrekta riskbedömningar.

På Vattenfall kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt samhälle. Vi erbjuder dig en möjlighet att jobba hos en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur.


Din bakgrund

Vi söker dig som värdesätter gott samarbete, engagemang och som ställer upp för dina kollegor. Du motiveras av att göra ett bra jobb med hög kvalitet utan att tumma på säkerheten. Du delar ofta dina erfarenheter med dina kollegor och uppskattar teamwork.

Du har el-teknisk (el, elkraft, automation) utbildning på gymnasial eller eftergymnasial nivå. Kurser inom ellära, erfarenhet av schemaläsning och användning av vanliga mätinstrument är ett krav. Det är meriterande om du har arbetat med el-tekniskt underhåll av produktionsanläggningar eller liknande storskaliga och komplexa anläggningar. Du har en bra IT-vana, goda kunskaper i svenska och gärna engelska samt B-körkort, resor med bil är vanligt i tjänsten.


Mer information

Placeringsort
Trollhättan

Vill du veta mer?
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Patrik Andersson, 072-514 03 42. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Känns det här som ett jobb för dig?
För att förverkliga målet om ett fossilfritt liv behöver vi ta vara på olika perspektiv, erfarenheter och färdigheter. Vi behöver tänkare, skapare, utvecklare, problemlösare och en lång rad andra roller med en sak gemensamt - att alla bidrar med sin unika talang och frigör just sina superkrafter i teamet. Vi arbetar mot vårt gemensamma mål i en förstklassig arbetsmiljö där alla ska få känna sig jämlika och inkluderade.

Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 22 oktober, 2023. Har du frågor, kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/sv/jobba-med-oss

Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.

#Vattenfall


Om oss

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!


Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
24 nov. 2023 (52 dagar kvar)
Typ av anställning

Fler jobb från samma arbetsgivare

Norrköping
Organisation & ledning
Företagslogga
Luleå
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb

Trollhättan
Teknik & Ingenjör
Företagslogga