Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Har du utbildning inom elkraft? Vattenfall i Trollhättan söker dig!

Ansök nu
Mätvärdesoperatör till Vattenfall i Trollhättan

Vill du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät? Är du en problemlösare som trivs med att arbeta självständigt och i team? Vi söker dig som ser möjligheter i förändringar och gillar att jobba med problemlösning! Som mätvärdesoperatör med inriktning mot kundkontakt och utredning erbjuder vi ett självständigt och stimulerande arbete. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Vattenfall Eldistribution står inför en enorm tillväxt de närmsta åren där deras uppgift är att dubblera mängden el som går genom vårt elnät. Därför behöver de stärka upp teamet med ytterligare Mätvärdesoperatörer. I uppdraget som mätvärdesoperatör går arbetsuppgifterna först och främst ut på att mäta förbrukad energi hos kunder och sedan hantera mätrelaterade avvikelser i såväl interna system som hos kunderna. Detta ansvar omfattar följande arbetsuppgifter:
  • Administrativt utreda ärenden som relaterar till kunder.
  • Säkerställa att mätdata och information om mätare är uppdaterad och korrekt i våra system.
  • Aktivt bidra till att utveckla och förbättra mätinsamlingsprocessen.
  • Hantera mätarbyten i våra system från återrapporteringarna i fält.
Du kommer identifiera kunder där vi inte kunnat byta elmätare för att kontakta de vi inte har kommunikation med via systemet, och be dem lämna en mätaravläsning som vi sen validerar och registrerar i vårt system.

Om dig

Till uppdraget hos Vattenfall söker vi gärna dig som har en eftergymnasial utbildning (universitet eller högskola) mot el, elkraft eller liknande inriktning alternativt motsvarande erfarenhet. Du ska ha god vana av att arbeta i olika IT system och har lätt för att lära dig nya system. Du förväntas kunna uttrycka dig obehindrat i både tal och skrift i både svenska och engelska. Vidare är du en strukturerad person som är noggrann i sitt arbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet från elkraftsbranschen eller av mätinsamling och mätvärdeshantering.

För att trivas i rollen är du en person som gillar att jobba i en omväxlande miljö med mycket problemlösning. Du är självständig på din väg mot uppsatta mål samtidigt som du har lätt för att samarbeta med ditt team. Du har även god förmåga att kunna samarbeta med andra och vara flexibel när det behövs.

Övrigt

Placeringsort: Trollhättan (kan även jobba från kontoret i Göteborg och även hemifrån, ca 45% av vår arbetstid).

Typ av anställning: konsultuppdrag med chans till förlängning.

Tjänstgöringsgrad: heltid.

Om Vattenfall

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle - dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Vattenfall Eldistribution är ett av Sveriges 170 elnätsföretag och eldistributionen bedrivs inom lokala monopol. Anledningen till att det är monopol är att det skulle bli för dyrt att bygga och driva parallella elnät. Bor du i Vattenfalls nätområde är du hänvisad till oss men du väljer själv vilket elhandelsbolag som du vill köpa elen från.

Besök gärna Vattenfalls konton på Linkedin, Facebook och Instagram eller gå till https://www.vattenfalleldistribution.se/ för att få reda på mer om dem och deras arbete.

Hur du ansöker

För att söka tjänsten klickar du på "Sök tjänsten" ovan och fyller i formuläret eller loggar in med ditt Linkedin-konto nedan. Vänligen kontakta rekryterare Adrian Runsten via e-post: adrian.runsten@lernia.se om du har några frågor eller funderingar.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Välkommen med din ansökan!

Lernia är vägen framåt

Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. 2020 var omsättningen 2 miljarder kronor, vi är cirka 6 000 anställda och finns över hela landet. Vårt mål är minst 10 000 jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på [www.lernia.se](https://www.lernia.se/).
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare