Anslutningsingenjör Nätanslutningar

Anslutningsingenjör Nätanslutningar

Vill du ha en spännande vardag och jobba för en fossilfri framtid? Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution Nätanslutningar söker nu fler engagerade medarbetare till vårt team. Ta chansen i rollen som
Anslutningsingenjör att påverka framtidens elnät genom att vara ett gränssnitt mot våra kunder, entreprenörer och interna avdelningar.

För att möta kraven och behovet i elnätet har enheten Vattenfall
Eldistribution Nätanslutningar till uppdrag att hantera efterfrågan för nätanslutningar på ett strukturerat sätt där vi aktivt arbetar med skapa nöjda kunder. Enheten består av totalt sex avdelningar där jobbannonsen omfattar den avdelning som ansvarar för nyanslutningar till Vattenfalls mellanspänningsnät - från kundförfrågan till avslut.

Tjänst: Anslutningsingenjör

Ort
: Trollhättan, Solna, Västerås eller Uppsala

Arbetsuppgifter som Anslutningsingenjör på Nätanslutningar Elektrifiering

I ditt uppdrag kommer du och dina kollegor att skapa förutsättningar för vår framgång genom att arbeta mot gemensamma bolagsmål. Tjänsten passar dig som gärna hanterar utmaningar i skärningspunkten mellan teknik, kund och samhälle.
Just nu ser vi en kraftfull tillväxt av förnybar energi och laddinfrastruktur, etablering av nya industrier som datahallar och en stark tillväxt i storstadsregionerna. Allt detta kräver att elnätet också utvecklas, och kundens första möte med elnätsbolaget sker i anslutningsärendet. Därför kommer du ha en nyckelroll för kundens upplevelse och för att vi uppfattas som en möjliggörare av hållbar utveckling i samhället.

Du kommer att
  • Planera och projektera anslutningsärenden till Vattenfalls mellanspänningsnät för att finna de bästa och effektivaste lösningarna.
  • Utföra elnätsberäkningar och upprätta kundofferter, projektbeskrivningar och kalkyler.
  • Beställa i samarbete med projektledare utförande av entreprenör, granska beredningar, följa upp och redovisa projektekonomi.
  • Kontinuerlig kontakt med kunder, installatörer och entreprenörer.
  • Arbeta självständigt men i nära samarbete med både interna och externa intressenter för dina anslutningsärenden.

Vår verksamhet anpassar sig regelbundet för att möta lagkrav och ändringar i branschen. Det innebär att våra verktyg och arbetssätt ibland förändras därmed även dina arbetsuppgifter. Dessa förändringar är underlag för en bred kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Du har god kunskap inom elkraft och elnät från din utbildning och/eller tidigare arbetslivserfarenhet. I rollen krävs det att du har goda datorkunskaper och behärskar både svenska och engelska obehindrat.

Du är en driven, engagerad och strukturerad person som är van att ta egna initiativ och har en förmåga att få saker gjorda. Du är flexibel och har lätt för att växla mellan olika arbetsuppgifter. Då kontaktnätet i rollen är brett, både internt och externt ser vi gärna att du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Är du dessutom duktig på att lösa oförutsägbara problem då kommer du verkligen att bli en tillgång i vårt team.

Det kan vara meriterande om du har:
  • Relevant akademisk utbildning.
  • Flerårig (3-5 år) erfarenhet från elkraftsbranschen och av kontakter med kunder, installatörer och entreprenörer.
  • Kunskaper i NetBas, SAP och Microsoft Office.
  • Jobbat med administrativa system.


Övrig information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle kommer du som anslutningsingenjör att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Mer information

Rekryterande chef:
Anders Warg som nås på telefonnummer 072 522 22 49 eller anders.warg@vattenfall.com

Rekryterare: Sabina Eriksson som nås på sabina.eriksson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Ann Petersson (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 5 februari 2023.

Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Befattning: Anslutningsingenjör

Placeringsort: Trollhättan, Solna, Västerås eller Uppsala.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.Vi ser fram emot din ansökan!


Om företaget

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/om-oss/
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (4 dagar kvar)