Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Affärsingenjör, Elkraft

Ansök nu
Energiomställningen mot en fossilfri framtid ställer stora krav på elnätsbolag. Elanvändningen kommer att fördubblas och det medför en kraftig utbyggnad av befintligt elnät. Elproduktion ska ställas om till förnyelsebart och industrin/transporter elektrifieras i högre grad.

Detta ställer stora krav på oss som jobbar på Vattenfall Eldistribution och därför behöver vi förstärka med två nya medarbetare inom avdelningen Kundrelationer. En ny medarbetare till gruppen Stora konsumenter och en ny medarbetare till gruppen Elintensiv industri

Om rollen
Gruppen Stora konsumenter ansvarar för våra större kunder med normal energiskatt. Exempel på kunder är elnätsbolag som ansluter till vårt regionnät, men även tillverkande industri, transportsektorn och stora fastighetsbolag som ansluter till våra lokalnät.

Gruppen Elintensiv industri ansvarar för stora industrikunder med reducerad energiskatt som ansluter till vårt regionnät. Exempel på kunder är industrier inom papper/massa, järn/stål, plast- och kemi, gruvor och storskaliga datahallar. De båda grupperna arbetar snarlikt, men för en ökad effektivitet har indelning gjorts efter kundkategori.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för ett antal kunder med fokus på elnätsfrågor
 • Driva anslutningsprojekt i tidiga skeden samt ansvara för att avtal tecknas med kund under projektets gång.
 • Agera proaktivt i kunddialoger för att förstå kundens behov på framtiden.
 • Agera kundens förlängda arm in i vår organisation, kunna förklara samtidigt som du är en ambassadör för Vattenfall Eldistribution externt
 • Delta i utvecklingsprojekt och initiativ för att stärka vår förmåga inom vissa områden.

Arbetsbelastning varierar över tid och ställer stora krav på flexibilitet och samverkan både inom gruppen och med övriga delar av Vattenfall Eldistribution. Det är av stor vikt att du har förmågan att se helheten och kan hantera förändringar.

Din bakgrund
 • Har en högskoleutbildning inom relevant område, gärna inom elkraft, energiteknik, maskinteknik eller liknade.
 • Har erfarenhet av att ha jobbat med infrastruktur
 • Kan på en övergripande nivå sätta dig in i och förstå tekniska system och samband och är bekväm med att ta fram kostnadskalkyler
 • Kunskaper inom elkraft är meriterande
 • Innehar grundläggande erfarenhet av avtalsskrivning och avtalsjuridik
 • Besitter en kommunikativ förmåga och känner dig bekväm med att tala och presentera i såväl interna som externa sammanhang
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
 • Har ett intresse för energibranschen, där erfarenhet från branschen är meriterande
 • Innehar B körkort

Som person är du lösningsorienterad och kommer hellre med ett förslag på en lösning än att du presenterar ett problem. Du är nyfiken, initiativtagande och tycker det är spännande att arbeta i en organisation i förändring. För att trivas i rollen behöver du också inneha en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift samt kunna växla mellan att arbeta både självständigt och i grupp. Slutligen är du strukturerad med förmågan att kunna prioritera och planera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

Vänligen precisera om ni önskar rollen till särskilt någon av grupperna, i annat fall kommer vi göra bedömning utifrån er ansökan och erfarenheter.

Mer information
Placering: Trollhättan med möjlighet till delvis distansarbete. Resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan via denna sida senast den 31 maj 2023. Vi tar inte emot några ansökningar via mail och urval och intervjuer kommer ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Vi erbjuder
I denna rollen kommer du att ha en viktig roll i vår vision att bli Sveriges ledande Elnätsföretag för ett klimatsmartare liv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

För ytterligare information om tjänsterna kontakta rekryterande chefer: Kajsa Danielsson, kajsa.danielsson@vattenfall.com, som är chef för gruppen Stora konsumenter, eller Peter Takács, peter.takacs@vattenfall.com chef för gruppen Elintensiv industri.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare: Ida Fågelqvist, 070-0487682

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Om oss
Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans.

Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/om-oss/
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare