Hoppa till innehåll
Ansök nu

PENETRANTPROVARE

En ögonblicksbild av din dag
En typisk dag på jobbet innebär att man arbetar med penetrantprovning av svetsade produkter. Det är en mix av många små detaljer eller enstaka större detaljer som provas. Vårt arbete är viktigt för att säkerställa kvalitén på våra detaljer då dom svetsas in i våra produkter i ett senare skede.

Hur Du kommer att påverka
I rollen som Penetrantprovare kommer du att jobba med

  • Granskning av svetsade produkter
  • Inspektion av brännkammmare som varit i drift
  • Rapportskrivning om brännkammarens kondition

Arbetet innefattar 2-skift.

Vad Du medför
Som person har du förmåga att kommunicera rakt och tydligt och har en väl utvecklad social förmåga. Noggrannhet och god struktur är viktiga egenskaper för att lyckas i arbetet. Vi sätter stor vikt i att du har en mycket god förmåga att arbeta och passa in i gruppen samt att du är initiativtagande och lösningsinriktad, för att driva gruppens effektivisering framåt.

  • Du har en gymnasial eller verkstadsteknisk utbildning
  • Du är utbildad /certifierad i oförstörande provning (penetrantprovning-nivå 2)
  • Du har goda kunskaper i ritningsläsning
  • Som person är du driven, strukturerad och uthållig
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och på engelska
  • Erfarenhet av administrativt arbete och datorvana (Officepaketet)
  • Du har god verkstadsvana, kunskaper inom Tig-svetsning är meriterande

Om Teamet
Vårt team är en tajt grupp av individer som arbetar nära varandra för att utveckla och förbättra våra arbetsuppgifter. Vi tror på att arbeta tillsammans och att varje person i teamet har en viktig roll att spela för att uppnå våra gemensamma mål. Vi är en grupp som stödjer varandra och vi strävar efter att skapa en positiv och stöttande arbetsmiljö där varje person kan växa och utvecklas.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html
Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester och friskvårdsbidrag.
Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?
På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald
Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan
Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html id nr 244335 senast 2023-05-31

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Ulf Sahlin på ulf.sahlin@siemens-energy.com eller tel. 0520-478265.
För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Emelie Ring, emelie.ring.ext@siemens-energy.com.
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Trollhättan

Fackliga representanter:
Tomas Aronsson, IF Metall, 073-0449724


#LI-EJ1

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare