Chef Godsavdelningen

Chef Godsavdelningen

Chef Godsavdelningen

I din roll som chef kommer du att leda verksamheten och teamet på Godsavdelningen. Teamet arbetar i huvudsak med uppgifter inom godshantering och förråd. Tillsammans ansvarar ni bland annat för utleverans av produkter, godsmottagning av material, utplock av material till produktion och internlogistiken i Trollhättan (mjölkrundor, lossning/lastning mm).

Din tid kommer i denna roll att vara fördelad som 60% gruppchef och 40% operativa tjänstemanauppgifter med koppling till gods t.ex. speditionsfrågor, dokumentation kring reparenter, planering och dokumentation av inventeringar, utredning av lagerdifferenser mm.

Hur Du kommer att påverka

 • En viktig del av din arbetsdag är att fokusera på personalvård och medarbetarnas trivsel på arbetsplatsen.
 • Leda och fördela arbetet dagligen och arbeta med kompetensutveckling av personalen långsiktigt.
 • Budget- och personalansvar för gruppen
 • Arbetsmiljöansvar för verksamheten
 • Att ta ansvar för att processer och instruktioner följs
 • Utveckla och förbättra processer och flöden inom avdelningen. Driva förbättringsarbete, föreslå investeringar, föreslå ändringar i lagerlayout och intern logistik.
 • Samarbeta med andra funktioner inom företaget samt med externa parter då du är kontaktperson till ett flertal logistikrelaterade leverantörer.

Vad Du medför

 • Du har en flera års erfarenhet som ledare och chef. Du har ett genuint intresse för ledarskap och påvisat goda ledaregenskaper från dina tidigare uppdrag.
 • Du har erfarenhet av lagerarbete och logistik.
 • Du har erfarenhet av Lean produktion, och förståelse för var detta innebär
 • Det är naturligt för dig att jobba kostnadsmedvetet och se till det bästa för helheten i verksamheten.
 • Som person är du transparent, lyhörd, resultatinriktad och strukturerad.
 • Du har förmågan att samarbeta, bygga team, kommunicera och utveckla både personal och verksamhet.
 • Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Om Teamet

Teamet på godsavdelningen omfattar drygt 10 medarbetare inklusive inhyrda konsulter. Du kommer rapportera till Chef för Supply Management och ha nära samarbeten med olika funktioner på vår site i Trollhättan.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html, id nr 240686 senast 2023-02-12

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Agneta Aglund agneta.aglund@siemens-energy.com eller tel. 0520473149 eller Mikael Nilsson på mikael.c.nilsson@siemens-energy.com eller 012282659

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ellen Johansson på ellen.johansson.ext@siemens-energy.com.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Trollhättan

Fackliga representanter:
Henrik Tärnqvist, Unionen
Tomas Aronsson, Metall

#LI-EJ1

Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.siemens-energy.com
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com