Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Platschef

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vi söker nu en Platschef till vår Anläggningsverksamhet i Trestad.

Hos oss kommer du ha ett omväxlande arbete med många intressanta projekt igång och kommande, du kan förvänta dig en stor variation av både typ och storlek på projket på Lokal marknad i Trestad. Som ledare i Peab förväntas att du lever och förebildar enligt vår värdegrund JUPP:en - som står för jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig, där du har en viktig roll att leda både ditt team och projekt till goda resultat. Du kommer arbeta i en platt organisation med mandat att påverka och med stora möjligheter till utveckling i din roll och som ledare, hos oss blir du en del av ett gott gäng med engagerade och drivna kollegor.

Du kommer arbeta i geografin för Trestad där det krävs flexibilitet för dagspendling inom den geografin.

Arbetsuppgifter:

 • Leder, planerar, följer upp och genomför tilldelade produktionsprojekt
 • Ansvar för budget och prognos för tilldelade projekt
 • Följa lagar och föreskrifter samt Peabs riktlinjer, beslut och policys
 • Personalansvar
 • Arbetsmiljöansvar & miljöansvar
 • Ansvar för slutproduktens kvalitet
 • Leda projektrelaterade möten
 • Förbereda och delta på byggmöten

Din roll:

Rollen som platschef hos oss ställer krav på att du har ett gott ledarskap som är förenligt med vår värdegrund, du förväntas vara prestigelös och verka för ett inkluderande ledarskap där alla medarbetare känner sig delaktiga. Det är viktigt att du har ett professionellt och affärsmässigt uppträdande och du väntas kunna samarbeta och samverka på ett bra sätt både internt och externt. Du arbetar strukturerat och metodiskt i enighet med upprättade rutiner och arbetssätt och uppskattar ordning och reda i projekten. Som ledare har du en god förståelse och säkerställer en bra och säker arbetsmiljö i projekten, där det är viktigt att alla moment genomförs på ett säkert sätt med rätt kunskap och kompetens. Du har goda produktionstekniska kunskap och väntas komma med idéer och förslag på lösningar inför de utmaningar du ställs inför, och du motiveras av att ständigt förbättra ditt arbetssätt. Som platschef har du ett stort ansvar för lönsamheten i projekten och det är därför viktigt att du tycker det är roligt och blir stimulerad av att jobba mot uppsatta ekonomiska mål och har ett affärsmässigt tänk i det vardagliga arbetet. Du arbetar löpande med att skapa förutsättningar för dig och ditt team att nå goda resultat både ekonomiskt och kvalitetsmässigt.

Krav för tjänsten:

 • Minst 3 års erfarenhet som platschef i Byggbranschen
 • Några års erfarenhet av mark- och anläggningsprojekt
 • Bygg-/anläggningsteknisk utbildning alt. likvärdig kompetens
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • God datorvana
 • B-körkort

Meriterande för tjänsten:

 • Har behörighet som Bas U
 • God kunskap om regelverk för branschen
 • Relevanta utbildningar såsom Entreprenadjuridik, Kontraktsadministration mfl.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 juli 2024 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.