Hoppa till innehåll
Parker Hannifin Manufacturing Sweden AB logotyp

Ekonom till Parker Hannifin i Trollhättan

Ansök nu
Ekonom till Parker Hannifin i Trollhättan

Nu söker vi efter en Ekonom som är engagerad, målmedveten och driven. Vill du samtidigt bli en del av en familjär arbetsplats med stark teamkänsla, engagerade ledare och en positiv företagskultur? Då är det kanske dig vi söker!

Om tjänsten
Som Ekonom/Controller hos Parker Hannifin arbetar du med att stötta verksamheten med ekonomisk uppföljning. Du kommer huvudsakligen arbeta med bokslutsprocessen och arbetar aktivt för att utveckla samarbetet och förståelsen mellan verksamheten och ekonomi. En viktig del av ditt arbete är att analysera de finansiella resultaten och jämföra dessa mot uppsatta mål och prognoser.

I arbetsuppgifterna som Ekonom / Controller ingår:
 • Delaktighet i bokslut
 • Budget och budgetuppföljningar
 • Huvudbokföring
 • Rapportering
 • Löpande analyser
 • Internkontrollövervakning
 • Avstämningar bl.a. moms och skatter
 • Implementera och underhålla finansiella system
 • Intern rådgivning och stöttning
 • Säkerställa att god redovisningssed, policyer och lagar följs
Som Ekonom / Controller ingår du i deras Controller-team och rapporterar till Business Unit Controller.
Du kommer att ha breda kontaktytor och ett stort nätverk inom den globala Parker-koncernen.

Din profil
För att lyckas i tjänsten som Ekonom / Controller ser vi gärna att du har, 2-3 års erfarenhet från liknande roll och gärna i ett tillverkande bolag. Du är van vid att arbeta på ett strukturerat sätt och hantera deadlines.

Krav:
 • Kandidatexamen inom redovisning/finans/ekonomi eller motsvarande erfarenhet
 • 2-3 års erfarenhet från likande roll
 • God förmåga att se samband och hitta lösningar
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
Meriterande:
 • Erfarenhet av produktionsekonomi
 • Erfarenhet av JD Edwards och SAP
 • Kunskap inom svensk och US GAAP och Sarbanes-Oxley
Vi ser gärna att du är kommunikativ och trivs med att ha en rådgivande roll där du arbetar nära kollegorna i verksamheten. För att trivas i tjänsten bör du uppskatta att arbeta i ett mindre team och organisation, där alla hjälps åt för att framgångsrikt nå våra mål.

Om Parker Hannifin

Parker Hannifin är en global Fortune 250-ledare inom rörelse- och styrteknik. Under 100 år har de hjälpt sina kunder till framgång inom många olika mobila och industriella användningsområden.

I Trollhättan utvecklas och tillverkas hydraulpumpar- och -motorer, kända för sin hållbarhet, tillförlitlighet och effektivitet. Dessa används på exempelvis lastbilar, skogsmaskiner, jordbruksmaskiner och fartyg världen över. Enheten i Trollhättan är utsedd till Lean & Quality Model Plant och vinnare av Svenska Lean Priset, vilket är erkännanden för en välskött och framgångsrik verksamhet.

I Trollhättan hittar du 200 anställda och det finns en väldigt familjär, varm stämning med korta beslutsvägar.

Parker som arbetsgivare tror på mångfald och diskriminerar inte någon på grund av ålder, religion, etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning eller funktionsnedsättning i samband med rekrytering och anställning.

Läs mer om just Parker på, parker.com och se klippet "This is Parker".

Övrigt

Placeringsort: Trollhättan

Typ av anställning: Konsultuppdrag med start omgående och fram tills årsslutet 2023

Hur du ansöker

För att söka tjänsten klickar du på "Sök tjänsten" ovan och fyller i formuläret.
Vänligen kontakta ansvarig rekryterare Amanda Eksell på amanda.eksell@lernia.se om du har några frågor eller funderingar.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Välkommen med din ansökan!

Lernia är vägen framåt

Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. 2020 var omsättningen 2 miljarder kronor, vi är cirka 6 000 anställda och finns över hela landet. Vårt mål är minst 10 000 jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på [www.lernia.se](https://www.lernia.se/).
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare