Hoppa till innehåll
Coop logotyp

Franchisetagare/Butikschef - Coop Strömslund, Trollhättan

Ansök nu

Drivs du av affärsmannaskap och tycker om att leda och utveckla andra? Då kan du vara rätt Franchisetagare/Butikschef för oss!

Coop har utarbetat ett väl fungerande franchisekoncept för försäljning av Coops varor och tjänster. Konceptet ger dig som franchiseföretagare tillgång till Coops alla varumärken och värdefulla "know-how".

Att vara franchisetagare innebär att du driver butiken enligt ett franchiseavtal där du har fullt arbetsgivaransvar och är ekonomiskt ansvarig för den största delen av butikens övriga driftskostnader. Som franchisetagare ska du tycka att personligt ägande och ekonomisk risk är en sporre till ökat engagemang. Att vara franchisetagare inom Coop ger även möjlighet till större ekonomisk avkastning.

Vi söker nu dig med stora visioner, branschkunnighet och affärsmannaskap för att driva en livsmedelsbutik. Du ska med personligt engagemang ansvara för drift och utveckling av verksamheten i butiken, t.ex. avseende kundmöte, personal, lokal marknadsföring, genom aktiv bearbetning och bevakning av den lokala marknaden och allmänt verka för att främja kedjans utveckling. Coop erbjuder dig ett spännande och stimulerande chefsjobb i en verksamhet med alla möjligheter för dig som vill utvecklas.

Som Franchisetagare/Butikschef har du en betydande roll där vi ser att du är den naturliga ledaren och kulturbäraren som visar vägen framåt. Du har ett aktivt matintresse och ett brinnande driv för att utveckla butiken framåt och följa nya trender. Coop Strömslund är en omtyckt mindre butik med ett 10-tal anställda placerad i Trollhättan.

Genom att vara en förebild för dina säljare inspirerar du dem till att varje dag prestera sitt yttersta. Du kommer att gå en spännande framtid till mötes så vi ser gärna att du är nytänkande och kreativ i ditt sätt att arbeta, har drivkraften att skapa säljtryck och inspirera kunden till köpglädje.

Din roll kräver att du är strukturerad, har ett stort ekonomiskt ansvar samt är resultatfokuserad, målinriktad, driver förändringsprocesser och har ett starkt sinne för affärer. Tillsammans med dina medarbetare ansvarar du för att butiken är säljande, i ständig utveckling och attraktiv för att alltid överträffa våra kunders förväntningar.

Vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap då ledning och utveckling av medarbetare är en stor del i din vardag. För att lyckas med detta måste du ha lätt för att kommunicera, vara tydlig i ditt ledarskap, vara entusiasmerande samt använda din sociala lyhördhet.

Vi ser att du har erfarenhet och utbildning från detaljhandeln så du vet vad som krävs för att skapa en effektiv och lönsam verksamhet. Erfarenheter från dagligvaruhandeln är starkt meriterande.

Tjänsten är i första hand ett Franchisetagande med tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering kommer att ske löpande och kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vill du veta mer angående tjänsten kontakta Regionchef Therese Hillemalm tfn: 010-747 00 85 alt via mail: therese.hillemalm@coopvast.se

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan tillsammans med personligt brev och CV snarast. Ansök via Coop.se


  • Tidigare erfarenheter från ledande roll är ett krav
  • Tidigare erfarenheter av budget- och resultatansvar, butiksekonomi och försäljningsansvar är mycket meriterande
  • Tidigare erfarenheter av arbetsmiljöarbete samt bemanning och schemalägging är mycket meriterande
  • Relevant utbildning, minst gymnasienivå är ett krav. Vi ser gärna att det finns en vidareutbildning inom till exampel ekonomi eller annat relevant område
  • Goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift, är ett krav
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Coop är en av Sveriges största arbetsgivare med många utmanande jobb. Vi är inne i en spännande förändringsresa för att kunna möta framtidens matkunder lika bra och lika naturligt i våra fysiska butiker som på Coop.se.

Förändringen som pågår innebär extra många utmaningar, men även möjligheter. Och du är aldrig ensam. Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden.

Det nya Coop ska stå för attraktiva butiksupplevelser med prisvärd mat, starka egna varumärken, ett unikt medlemsprogram och ett tydligt ledarskap inom ekologi, hälsa och hållbarhet. Kort sagt: Vi vill vara den goda kraften i svensk dagligvaruhandel.

Med cirka 650 butiker i Sverige och 3,4 miljoner medlemmar är Coop Sveriges enda medlemsägda matkedja.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Liknande jobb