Hoppa till innehåll
City Gross logotyp

Säljchef Färskvaror

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Till vår City Gross i Trollhättan söker vi en Säljchef färskvaror
City Gross har drivit familjeägda stormarknader sedan 1993 med ett enda mål, att verkligen göra skillnad. Därför gör vi inte som andra matbutikskedjor. Istället erbjuder vi färskt svenskt kött som är styckat och packat i butik av kunnig personal, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, nybakt surdegsbröd från egna bagerier och Sveriges bredast livsmedelssortiment. Vi har idag 42 butiker med 3 800 anställda, från Sundsvall i norr till Trelleborg i söder. Vi anser att våra medarbetare är vår främsta resurs, därför försöker vi ta tillvara på varje medarbetares kompetens på bästa sätt. Bli en av oss!

Som Säljchef Färskvaror kommer du att:
 • Ansvara för att planera, leda och utveckla avdelningarna inom ditt ansvarsområde - såväl strategiskt som operativt. Till din hjälp har du avdelningsansvariga och en grupp duktiga butiksmedarbetare som du också har personalansvar för.
 • Ansvara för daglig drift, bemanning, att optimera sälj- och lönsamhet inom området färskvaror samt aktivt arbeta med säljstyrning/säljplanering, svinn och egenkontroll.
 • Skapa och utveckla rutiner i det dagliga arbetet samt utveckla medarbetare och avdelningar inom ditt område. De färskvaruavdelningarna som du kommer ansvara för är mejeri, ost/chark samt frukt & grönt.
 • Tillsammans med dina medarbetare driva avdelningarna och utveckla verksamheten och medarbetarna mot uppsatta mål.
 • Säkerställa en trivsam, effektiv och säljande arbetsmiljö.
 • Själv delta aktivt i arbetet i butiken.
Du ingår i butikens ledningsgrupp och rapporterar till Butikschefen.

Våra butiker är öppna årets alla dagar, så arbete på kvällar och helger ingår som en naturlig del i butiksarbetet.


Vi söker dig som:

 • Har gymnasial utbildning och flerårig detaljhandelserfarenhet, gärna i ledande befattningar, inom minst ett av dina ansvarsområden.
 • Har gedigen erfarenhet inom något av färskvaruområdena du ansvarar för och gärna erfarenhet från flera färskvaruområden.
 • Har erfarenhet från roller med personalansvar, butiksekonomi, försäljningsansvar, bemanning och schemaläggning. Vi ser dessutom gärna att du är väl insatt i HACCP och arbetet kring livsmedelshygien.
 • Brinner för att leverera ett gott kundmöte.
 • Är relationsskapande och handlingskraftig med stort intresse för kundservice, människor och dagligvaror.
 • Är starkt resultatorienterad och jobbar effektivt med att optimera avdelningens resultat och nå uppsatta mål.
 • Är duktig på att skapa och utveckla team, är kommunikativ och tydlig. Du har ett coachande förhållningssätt vilket innebär att du delegerar, ger feedback och följer upp arbetet.
 • Har en förmåga att inspirera, motivera och engagera medarbetarna för att skapa ett positivt arbetsklimat och en kundupplevelse som överträffar förväntningarna.
 • Tar dig an din roll i ledningsgruppen med stort ansvar och kan kombinera det operativa butiksarbetet med att aktivt bidra i de strategiska utvecklingsfrågorna.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, inte minst vad gäller din förmåga att inspirera och engagera medarbetarna. samt att kunna skapa ett positivt arbetsklimat.

Vi erbjuder
På City Gross erbjuder vi dig en spännande utmaning och ett stimulerande arbete i ett expansivt familjeföretag med intressanta framtidsplaner och starka värderingar. Vårt arbete grundar sig i våra värderingsord - kundfokuserade, resultatdrivna, inkluderande och ansvarstagande. Tillsammans möter vi kundernas behov, driver försäljning och skapar en atmosfär av öppenhet och förtroende. För oss som arbetsgivare är ambitionen att alltid skapa bästa möjliga förutsättningar för dig som medarbetare så att du kan känna trygghet och arbetstillfredsställelse i din vardag samt att du kan utvecklas i din roll.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför organisationen. Vår ambition är att rekrytera medarbetare med en bra mix av olika bakgrunder för att återspegla vårt samhälle och våra kunder.

Startdatum: 1 september 2024

Tjänstens omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning/Provanställning

Sista ansökningsdag: 31 juli 2024

Din ansökan

Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.citygross.se
City Gross logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

City Gross har drivit stormarknader sedan 1993 med ett enda mål, att verkligen göra skillnad. Därför gör vi inte som andra matbutikskedjor. Istället erbjuder vi färskt svenskt kött som är styckat och packat i butik av kunnig personal, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, nybakt surdegsbröd från egna bagerier och Sveriges bredaste livsmedelssortiment.