Hoppa till innehåll

Vill du arbeta med morgondagens elektriska fordon?

Den tunga och lätta fordonsindustrin står inför sin största omställning någonsin, elektrifieringen av lastbilar och personbilar. AVL söker efter en Tekniker/Provcellsingenjör till Trollhättan där du tillsammans med ditt team kommer driva projekt från start till mål gällande morgondagens transmissioner i lastbilar. Rollen lämpar sig för dig med en teoretisk eller praktisk bakgrund och ett genuint intresse för fordon, motorer och teknik. AVL erbjuder dig en bred roll med ständiga utvecklingsmöjligheter och möjligheten att arbeta med framtidens fordonsteknik.Om tjänsten

I rollen som Tekniker/Provcellsingenjör kommer du arbeta med motorprovning av elmotorer och transmissioner för lastbilar till största del. Rollen är mycket bred och du/ditt team kommer arbeta i projektform där ni är delaktiga i projektgenomförandet från början till slut. Ditt team består om två personer där ni tillsammans ansvarar för bland annat dialog med kund, konceptutveckling, design av testrigg för provning, genomförande av provning och slutligen rapportering mot kund. Du kommer således ha kontinuerlig kundkontakt genom mail och telefon avseende provningen av kundens objekt. Vi har goda samarbeten med kunder inom den tunga och lätta fordonsindustrin.

Du kommer också arbeta löpande med systematisk felsökning, hållbarhetsprovning, underhåll och kalibrering av olika instrument i provceller.Arbetsuppgifter
 • Provning av elmotorer och transmissioner i motorprovcell (lastbil till största del)
 • Komponentutvärdering genom provning
 • Hållbarhetsprovning och systematisk felsökning
 • Design och konceptutveckling tillsammans med kund
 • Underhåll och kalibrering av instrument i provceller


Kvalifikationer

I den här rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver också vara öppen för ett flexibelt arbetsschema då AVL tillämpar tvåskift. Vidare ser vi att du är en händig person och har ett intresse av fordon, motorer och teknik då tjänsten innefattar praktiskt arbete i verkstad/labbmiljö. Du har även följande:

 • Högskoleutbildning inom elektroteknik eller motsvarande och/eller arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom motorprovning eller kalibrering av elektriska komponenter inom fordonsindustrin
 • Teoretiska eller praktiska kunskaper i CAN-kommunikation
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har

 • C-körkort

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Anpassningsbar
 • Problemlösande
 • Självgående
 • Strukturerad

Övrig information:

 • Arbetstider: AVL tillämpar tvåskift enligt följande; förmiddagsskift mån-tors 06:00-15:00 inkl. fredagar 06:00-16:30. Eftermiddagsskift mån-tors 14:00-23:00 inkl. ledig fredag.
 • Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos AVL.
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Läs mer om hur vi arbetar med våra tester här.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
26 dec. 2023 (27 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se
http://www.academicwork.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Trollhättan
Teknik & Ingenjör
Företagslogga