Skydd- och kontrollanalytiker

Skydd- och kontrollanalytiker

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Din roll som Anslutningsingenjör
Vi bygger och förvaltar framtidens elnät. Vattenfall Eldistribution satsar 4 miljarder per år på Sveriges elnät. Allt för ett mer flexibelt och smartare elnät med färre strömavbrott och säkrare leverans. Därför investerar vi på Vattenfall Eldistribution i den bästa kompetensen och vi är nyfikna på dig! Gruppen Nätanslutningar vill nu utöka med ytterligare Anslutningsingenjörer. Nätanslutningsgruppen ansvarar för nyanslutning, anslutningsförändringar samt ombyggnation av Vattenfalls distributionsnät på kunds begäran. Som anslutningsingenjör ansvarar du för anslutningsärenden genom hela processen från kundförfrågan till avslut.

Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Planera och projektera anslutningsärenden för att finna de bästa och effektivaste lösningarna.
  • Utföra elnätsberäkningar och upprätta kundofferter, projektbeskrivningar och kalkyler.
  • Beställa utförande av entreprenör, granska beredningar, följa upp och redovisa projektekonomi.
  • Kontinuerlig kontakt med kunder, installatörer och entreprenörer.
  • Arbeta självständigt men i nära samarbete med både interna och externa intressenter för dina anslutningsärenden.

Dina kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom elkraftsteknik eller motsvarande yrkeserfarenhet.
  • God datorvana och goda kunskaper i MS- Officepaketet.
  • Lätt för att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
  • Det kan vara meriterande för tjänsten om du har erfarenhet från elbranschen och av kontakter med kunder, installatörer och entreprenörer.
Du har ett stort intresse för att hjälpa andra och är med fördel en lösningsorienterad och driven person. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla dig lugn även i mer pressade situationer. Då arbetet innebär mycket kontakter krävs det en god social förmåga. Du har även en god förmåga att planera och prioritera ditt jobb på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Avdelningschef Anders Thorildsson tfn 076-1314790. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, tfn 072-4529540 elias.staell@vattenfall.com.

Under semestertider har vi begränsad tillgång till att svara i telefon men skicka gärna in din ansökan så tar vi en dialog därefter.

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Tobias Lindberg, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Anslutningsingenjör
Placeringsort: Flexibel. Solna, Trollhättan, Jokkmokk eller Luleå.

Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Ange önskad placeringsort i din ansökan. Inga ansökningar tas emot via mail.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 16/8.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Service & Kundtjänst
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 16 aug 2020 (1 dag kvar)