Skydd- och kontrollanalytiker - Vattenfall Eldistribution AB

Skydd- och kontrollanalytiker - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Selektivplanering ansvarar för att ta fram reläskyddsinställningar och utformning av reläskyddssystem. Gruppen bidrar med kompetens genom att säkerställa en tillförlitlig felbortkoppling i våra anläggningar med beaktande av personsäkerhet, leveranssäkerhet, miljö och ekonomi.

Om tjänsten
Det här är ett stimulerande arbete i en grupp med god stämning, där du får använda din tekniska kompetens i både stora och små frågor. Hos oss får du vara med och påverka utformningen av kraftsystemet. I rollen som skydd- och kontrollanalytiker kommer du vara en del av vår grupp som arbetar med reläskyddsinställningar, utformning av reläskyddssystem och störningsanalys. Du kommer även att medverka i det utvecklingsarbete som bedrivs inom enheten;
  • Selektivplanering
  • Felströmsberäkningar
  • Utredningar och störningsanalyser
  • Gap analyser och åtgärdsförslag

Vi söker dig som
  • Har en ingenjörsutbildning på högskole- eller universitetsnivå inom elkraft
  • Har arbetslivserfarenhet inom elkraftsbranschen
Dina personliga egenskaper väger tungt. Du är analytisk och lösningsorienterad i både tekniska och ekonomiska frågor. Du trivs i en roll där du får ta många initiativ och du tycker om ordning och reda. Du har en positiv attityd och är en god social förmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Körkort klass B erfordras.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande.

Mångfald och inkludering i allt vi gör
Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering . https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/

https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw

Övrig information
Rekryterande chef: Stefan Larsson, 070-396 90 32
Rekryterare: Johan Macdonald, 073-085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Luleå eller Solna

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (11 dagar kvar)