Projektledare - Vattenfall Eldistribution AB

Projektledare - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Som projektledare hos oss på Vattenfall Eldistribution får du möjlighet att vara med och göra skillnad. Vår målsättning är att Vattenfalls kunder inom en generation ska kunna leva ett mer klimatsmart liv, fritt från fossila bränslen. I rollen som projektledare bidrar du till vår resa att nå dit genom att bygga framtidens elnät. Släpp loss dina superkrafter med oss!

Du kommer att
Ditt huvudsakliga uppdrag innebär att leda investeringsprojekt inom vårt regionnät. Som projektledare kommer du ansvara för att planera och driva dessa projekt i mål till rätt kostnad, kvalitet och tid. Ditt främsta ansvar omfattar följande delar:
 • Upphandla och leda konsulter, leverantörer och entreprenörer
 • Följa prognos och budget för beslutade projekt
 • Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter, entreprenörer och myndigheter samt att internt samverka med övriga funktioner inom bolaget
 • Ansvara för att våra intressenter får rätt information, hålla koll på ändringar i projektet och beroenden till andra projekt
 • Säkerställa att komplett dokumentation erhålls vid färdigställd anläggning.
Resor i tjänsten förekommer regelbundet. Körkort klass B är ett krav.

Vi söker dig som har
 • En eftergymnasial utbildning, gärna inom elkraftsteknik eller att du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
 • Minst 3 års erfarenhet av projektledning eller att leda investeringsprojekt i allmänhet
 • Minst 3 års arbete med regionnäts- och/eller stamnätsstationer
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i både tal och skrift på svenska och engelska
Som person är du lösningsorienterad och ser möjligheter. Du är ansvarstagande, driver ditt arbete framåt på egen hand med god kvalitet och har en förmåga att fatta snabba beslut. Arbetet innebär till stor del att samarbeta med externa och interna kontakter varför vi gärna ser att du har god social förmåga, ett stort engagemang och har lätt för att kommunicera, både skriftligt och muntligt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande
 • Konstruktion och/eller projektering av regionnäts- och/eller stamnätsstationer
 • Byggarbetsmiljösamordning (BAS P/U)
 • Entreprenadjuridik (AB04, ABT06 och ABK09)
 • Upphandling och förhandling
 • Bygg- och anläggningsarbete
 • Arbetsmiljöfrågor
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Mattias Pettersson, +46 72 554 22 13.
Rekryterare: Robert Andersson, robert.andersson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Tobias Lindberg, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Projektledare
Placeringsort: Trollhättan

Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan senast 26/10.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 26 okt 2020 (2 dagar kvar)