Projektledare - Vattenfall Eldistribution AB

Projektledare - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vår målsättning är att Vattenfalls kunder inom en generation ska kunna leva ett mer klimatsmart liv, fritt från fossila bränslen. Som projektledare hos oss får du en möjlighet att vara med på vår resa att nå dit. I den här rollen kommer du som projektledare vara med och genomföra ett av Vattenfall Eldistributions viktigaste projekt där ni bygger plattformen för framtidens smarta elnät. För att uppfylla kommande krav på insamling av mätdata genomför Vattenfall Eldistribution sitt största mätarutbytesprogram genom tiderna. Under en femårsperiod ska uppemot en miljon elmätare bytas ut hemma hos våra kunder och ute i våra anläggningar. Nu söker vi projektledaren som vill kavla upp ärmarna och bidra till att projektet når i mål.

Du kommer att
Vara en del i projektledningen för att genomföra ett av Vattenfall Eldistributions viktigaste projekt på vår resa att skapa framtidens smarta elnät. Du kommer ansvarar för att planera och driva projektet i mål till rätt kostnad, kvalitet och tid. Ditt främsta ansvar omfattar följande delar:
  • Leda en större projektgrupp bestående av olika funktioner och vars sammansättning varierar över tid
  • Hålla koll på, och regelbundet rapportera status och prognos för, projektets ekonomi, tidplan och risker
  • Upphandla entreprenader för installationsarbetet och teckna nödvändiga avtal
  • Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter och myndigheter samt att internt samverka med övriga funktioner inom bolaget
  • Ansvara för att våra intressenter får rätt information, hålla koll på ändringar i projektet samt beroenden till andra projekt såväl som mellan de olika delprojekten

Vi söker dig som
  • Har relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom elkraft
  • Har minst 3 års erfarenhet av projektledning
  • Har god kommunikativ förmåga och obehindrat kan uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift
För att lyckas i rollen som projektledare är du affärsmässig, resultatfokuserad och har lätt för att fatta beslut på egen hand. Vidare har du en hög servicekänsla och tycker om att samarbeta med andra för att nå en gemensam målsättning. Är du dessutom en fena på att lösa oförutsägbara problem kommer du verkligen bli en uppskattad kollega i vår team. Du har inga problem med att resa då detta förekommer i tjänsten.

Det är meriterande om du
  • Har erfarenhet från elkraftsbranschen, eller till och med inom installationer och mätområdet, vilket är ytterligare meriterande
  • Har kunskap i entreprenadjuridik

Vi erbjuder
Dig att vara med och forma framtidens smarta energisamhälle och en arbetsplats med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill att komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Anna Wenell 070 626 61 55, vid frågor om tjänsten ring Christer Johansson 070 662 78 88
Rekryterare: Matilda Karlsson, 070 235 28 58

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Projektledare
Placeringsort: Trollhättan eller Solna, Stockholm

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (8 dagar kvar)