Mekaniker – Vattenfall Vattenkraft

Mekaniker – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft rekryterar nu en ny medarbetare inriktad på mekaniskt underhållsarbete och projekt. Vår grupp består av 12 tekniker inom el och mekanik. Vi arbetar med tillsyn, förebyggande underhåll och ombyggnadsprojekt vid elproduktionsanläggningarna.

Din roll som mekaniker

Du kommer framförallt att arbeta med generatorer, turbiner (och dess hjälputrustning) samt intags- och utskovsluckor vid vattenkraftstationer. En arbetsvecka ser olika ut under året beroende av pågående projekt, löpande underhåll och förebyggande underhåll (FU)/besiktningar.

Som mekaniker tar du stort ansvar för att ditt arbete görs effektivt under säkra förhållanden med välgrundade riskbedömningar. Dina arbetsdagar och uppgifter samordnar du med kollegor och vi förväntar oss här att du tar en aktiv del i planeringen och att du både vill och kan dela med dig av erfarenheter och idéer till dina kollegor. I vissa projekt- och underhållsarbeten kan du anta rollen som ledande montör där du då blir länken mellan gruppen och teamledaren.

Dina kvalifikationer som mekaniker

Vi ser gärna att du har en gymnasial utbildning med inriktning mot mekanik/underhåll alternativt en annan jämförbar studieinriktning som är relevant för det här arbetet. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper genom flera års arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med mekaniskt drift- och underhållsarbete vid vattenkraftanläggningar, och då i synnerhet om du arbetat med generatorer, turbiner med tillhörande hjälputrustning samt intags- och utskovsluckor.

Datorvana och intresse är ett krav. Du måste ha goda kunskaper i svenska, gärna också i engelska, både vad gäller tal och skrift. Som person är du serviceinriktad och positiv och har lätt att upprätta och utveckla samarbeten med personer runt dig. Vi ser gärna att du har certifikat för arbete med travers, mobila arbetsplattformar, säkerhet på väg och heta arbeten. Arbetet innebär en del resande i första hand inom Göta älv, men arbete kan även ske vid andra älvar utanför länet. B-körkort är ett måste.

Mer information

Placeringsort är Trollhättan.

Välkommen med din ansökan senast 28 april.

Frågor

Rekryterande chef Patrik Andersson, 0725140342

Rekryterare Sofie Arneson, 0724524582

Fackliga representanter

Carl Johansson, Unionen

Anneli Jönsson, Ledarna

Magnus Nilsson, Akademikerna

Jarmo Marjala, SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Vattenfall Vattenkraft AB äger och driver drygt 90 vattenkraftverk i Sverige och Finland. Vår svenska vattenkraft producerar ca 33 TWh varje år vilket motsvarar nära 20-25 % av Sveriges elproduktion.

Fram till 2023 kommer vi att investera cirka 12 miljarder kronor för att effektivisera våra kraftverk och förstärka våra dammar.

Idag är vi ca 530 medarbetare i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Luleå. Våra utmaningar möter vi genom att låta våra principer Aktiva, Öppna, Positiva samt Arbetsmiljö och Säkerhet lägga grunden för vår verksamhet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (8 dagar kvar)