Mätspecialist – Vattenfall Eldistribution AB

Mätspecialist – Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution stärker just nu upp vår kompetens inom det mättekniska området. Vill du jobba i ett engagerat team och bli en av de bästa i Sverige på Mätteknik inom Elnät? Då är detta ett ypperligt tillfälle för dig att söka tjänsten som Mätspecialisthos oss.

Du kommer att
Avdelningen Mätningansvarar för att de debiteringsmätare som används inom elnätet är fungerande och mäter rätt. Avdelningen jobbar även med monitorering, insamling, kvalitetssäkring, rapportering och avräkning av mätvärden för både lokalnät och regionnät. Ditt ansvar som Mätspecialist hos oss omfattar följande områden:
 • Arbeta med kravställning av materialval och mätplatsutformning
 • Granskning av underlag
 • Kravställning och beställning av material
 • Granskning av provnings- och verifieringsprotokoll
 • Projektledning av mindre ombyggnadsprojekt inom det mättekniska området

Vi söker dig som
Har eftergymnasial utbildning, gärna inom elektroteknik, elkraft eller annan mätteknisk utbildning. Du har tidigare erfarenhet av mätteknik inom något/några av följande områden:
 • Mättransformatorer
 • Elmätare, inkl. beräkning av mätkretsar
 • Kontroller/verifiering av elmätare
 • Kravställning och beställning av material och mättjänster
 • Har god vana av att arbeta i olika IT system och har lätt för att lära dig nya system
För att trivas i rollen som Mätspecialist hos oss är du med fördel en strukturerad person som trivs att jobba tillsammans med andra. Du är självgående på din väg mot uppsatta mål och du har inga problem att fatta beslut, detta då du i denna roll förväntas göra avvägningar mellan olika möjliga lösningar och agera utifrån eget omdöme. Det är även viktigt att vara kund- och serviceinriktad i denna roll för att kunna förstå kundens behov vid olika tekniska lösningar. Förutom detta behärskar du svenska flytande i både tal och skrift.

Det är meriterande om du
 • Arbetat med andra teknikområden inom elnät
 • Arbetat med tolkning och framtagning av riktlinjer och föreskrifter
 • Utbildad inom ESA och/eller AMI handboken

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Magnus Vestin, 073-801 70 43
Rekryterare: Johan Macdonald, 073-085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Mätspecialist Mätteknik
Location: Trollhättan, Solna eller Luleå
Sista ansökningsdag: 31 Januari

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (12 dagar kvar)