Elkraftsingenjör - Vattenfall Eldistribution AB

Elkraftsingenjör - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Är du Elkraftsingenjör och trivs att arbeta med Drift och underhållsfrågor genom ett systembaserat arbetssätt? Då har vi en spännande utmaning att erbjuda!

Vi söker en ny medarbetare till Nätdrift & Underhållsstöd

Enheten Nätdrift & underhåll består av fem avdelningar och har det operativa ansvaret för anläggningarna, med ansvar för att det befintliga elnätet är driftsäkert och uppfyller säkerhetskrav. I enhetens uppdrag ingår drift och underhåll av anläggningarna inklusive den anläggningsrelaterade dokumentationen, samt utveckling och förvaltning av Vattenfall Eldistributions leverantörsavtal.

Vi söker nu en medarbetare till Nätdrift- & underhållsstöd, avdelningen har en övergripande stödjande funktion till de övriga operativa avdelningarna inom Enheten men ansvarar även bland annat för felavhjälpning och driftreservfrågor, drift och underhållsutredningar, organisationsplanering för storstörning och haveri, avbrottsstatistik samt driftinformation till våra kunder. Vi erbjuder ett stimulerande arbete där du får använda din kompetens i en omväxlande arbetsmiljö.

Du kommer att
  • Vara teknikområdesansvarig för felavhjälpning
  • Genomföra tekniska och ekonomiska uppföljningar av entreprenörer
  • Delta i förstudier och mindre projekt.
  • Arbeta med drift och underhållsuppgifter samt frågeställningar kopplade till våra anläggningar
  • Inneha olika roller inom avdelningens ansvarsområde
Vi är mån om att ta till vara på värdefull kompetens som relaterar till Nätdrift & Underhålls ansvarsområde vilket gör denna tjänst flexibel. Rollen kommer att utvecklas utifrån den kompetens du besitter och kan bidra med, genom ett bra samarbetet inom enheten och avdelningen.
Resor ingår i tjänsten och körkort krävs.

Vi söker dig som har
Högskoleutbildning gärna med inriktning elkraft alternativt annan motsvarande kompetens.

Utöver din tekniska kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du ansvarstagande och självgående vilket gör att du utan problem kan driva arbetet framåt på egen hand. Din samarbetsförmåga är mycket god och du stimuleras av att uppnå resultat. Vi ser gärna att du är nytänkande och ser möjligheter i förändringar. Flytande svenska i tal och skrift krävs för tjänsten, goda kunskaper i engelska är önskvärt. B-körkort krävs.

Det är meriterande om du har erfarenhet av
  • Erfarenhet av felavhjälpning inom eldistribution
  • Underhålls- och anläggningsdokumentation
  • Att arbeta med komplexa system på ett systematiskt sätt
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information om att jobba på Vattenfall hittar du här:
https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/

Övrig information
Rekryterande chef: Jerry Johansson 076 130 25 48
Rekryterare: Zanko Dasko, 070 253 28 96.

Fackliga representanter är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!
Välkommen med ditt CV och ett personlig brev senast 20/6 2021, urval sker efter slutdatumet.

Befattning: Elkraftsingenjör

Placeringsort: Trollhättan

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 20 juni 2021 (2 dagar kvar)