Driftingenjör - Vattenfall Eldistribution

Driftingenjör - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Om tjänsten
Vattenfall tar stort ansvar för att skapa ett fossilfritt Sverige där ett stabilt elnät är en förutsättning för att lyckas och vi behöver dig för att nå dit. En säker nätdrift är en viktig del för att hjälpa våra kunder till ett klimatsmart liv. Med säkerhet i fokus kommer du som Driftingenjör att arbeta med driftövervakning, driftoptimering, driftplanering och felavhjälpning av elnätet.

Ditt främsta ansvar innebär att:
  • Underhålla och uppdatera data i vårt driftövervakningssystem.
  • Hantera kommunikationen med kunder och andra intressenter vid generella driftfrågor så som störningar, planerade avbrott etc.
  • Medverka i utformningen av elnätet och vid behov stödja övriga delar av organisationen samt utveckla arbetssätt, processer, metoder och verktyg.
  • Delta i bemanningen av vår driftledningscentral.
  • Du tillhör gruppen Applikationsdesign men bidrar med din kompetens även i någon av de andra grupperna.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad inom elkraft på högskolenivå, alternativt har flerårig arbetslivserfarenhet från ett liknande arbete inom elkraft och högspänning (elkrafttekniskt arbete). Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Utöver din tekniska kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är noggrann, lugn och beslutsam även i stressiga situationer. Du är positiv, ansvarstagande och har ett stort engagemang för kunder och teknik. Din samarbetsförmåga är god och du stimuleras av att uppnå resultat tillsammans med andra.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och skapa förutsättningar för framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryterande chef: Åsa Sundberg, 070-314 13 71. För mer information om själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, 072-452 95 40, elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Driftingenjör

Placeringsort: Trollhättan

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 21 maj 2021 (12 dagar kvar)