Driftingenjör - Vattenfall Eldistribution AB

Driftingenjör - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Är du intresserad av att arbeta som Driftingenjör?

En säker nätdrift är en viktig nyckel för att hjälpa våra kunder till ett klimatsmart liv. Vi genomför stora investeringar för framtiden i vårt distributionsnät och behöver därför anställa fler erfarna och engagerade medarbetare till Trollhättan. Vi erbjuder ett omväxlande arbete och en arbetsplats med bra gemenskap där du blir en viktig kugge i hjulet för att få helheten att fungera.

Du kommer att
Inom avdelningen Nätdrift är vi sex grupper som tillsammans arbetar med planering, övervakning och driftoperativa tjänster för att så effektivt som möjligt kunna hantera det som sker i elnätet. Vi söker medarbetare till vår 24/7 verksamhet Driftcentralen och även till vår planeringsverksamhet på Driftplanering. Arbetet som driftingenjör är omväxlande och passar dig som gillar logiska utmaningar och att fungera som spindeln i nätet. Som driftingenjör kommer du arbeta med att:
  • Förbereda arbeten i elnätet, säkerställa att det sker elsäkert och minimera avbrottstiderna för våra kunder enligt ESA14-standarden.
  • Upprätthålla en tät dialog både internt och externt, bland annat med våra kunder och entreprenörer.
  • Utföra olika former av driftrelaterade beräkningar för att kontrollera kvalitet och funktion.
  • Bemanna i driftcentralen, varifrån företagets elnät övervakas. Tjänstgöring i driftcentralen innebär skiftgång, jour eller beredskap, i kombination eller var för sig.
  • Arbetar du med driftplanering förväntas du hjälpa till med att bemanna i driftcentralen främst dagtid.

Vi söker dig som
Har någon form av teoretisk utbildning eller praktisk erfarenhet. Du har antingen elkraftsutbildning eller flera års erfarenhet av praktiskt arbete inom elkraft.

Utöver din tekniska kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en problemlösare som trivs med komplexa frågeställningar. Du tar ansvar för dina uppgifter och har ett stort engagemang för kunder och teknik. Vidare är du bra på att kommunicera och har lätt för att samarbeta och komma överens med andra. Du behärskar svenska både i tal och skrift.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Tobias Sandberg, 0727-13 57 59 och Petra Lönn 0703-991514.
Rekryterare: Matilda Karlsson, 0702-35 28 58.

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Driftingenjör
Placeringsort: Trollhättan

Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (17 dagar kvar)