Driftingenjör Lokalnät – Vattenfall Eldistribution AB

Driftingenjör Lokalnät – Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Är du intresserad av att arbeta som Driftingenjör?

En säker nätdrift är en viktig nyckel för att hjälpa våra kunder till ett klimatsmart liv. Vi genomför stora investeringar för framtiden i vårt distributionsnät och behöver därför anställa fler erfarna och engagerade medarbetare till Trollhättan. Vi erbjuder ett omväxlande arbete och en arbetsplats med bra gemenskap där du blir en viktig kugge i hjulet för att få helheten att fungera.

Inom avdelningen Nätdrift är vi sex grupper som tillsammans arbetar med planering, övervakning och driftoperativa tjänster för att så effektivt som möjligt kunna hantera det som sker i nätet. Vi söker medarbetare till vår planeringsverksamhet på Driftplanering. Arbetet som driftingenjör är omväxlande och passar dig som gillar logiska utmaningar och att fungera som spindeln i nätet. Som driftingenjör kommer du arbeta med att:
  • Förbereda arbeten i elnätet, säkerställa att det sker elsäkert och minimera avbrottstiderna för våra kunder enligt ESA14-standarden
  • Upprätthålla en tät dialog både internt och externt, bland annat med våra kunder och entreprenörer
  • Utföra olika former av driftrelaterade beräkningar för att kontrollera kvalitet och funktion
  • På sikt förväntas du även bredda din kompetens och verka inom någon av de övriga driftgrupperna t.ex. driftövervakning

Vi söker dig som


Vi söker dig som har någon form av teoretisk utbildning eller praktisk erfarenhet. Antingen elkraftsutbildning från Högskola eller yrkesskola. Alternativt har du flera års erfarenhet av praktiskt arbete inom elkraft.

Utöver din tekniska kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en problemlösare som trivs med komplexa frågeställningar. Du tar ansvar för dina uppgifter och har ett stort engagemang för kunder och teknik. Vidare är du bra på att kommunicera och har lätt för att samarbeta och komma överens med andra. Du behärskar svenska både i tal och skrift.


Vi erbjuder


Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information

Rekryterande chef: Pär Karlsson, 076-869 91 89

Rekryterare: Johan Macdonald, 073-085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Sista ansökningsdag: 3 Februari

Befattning: Driftingenjör

Location: Trollhättan

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (14 dagar kvar)