Dokumentationstekniker - Vattenfall Eldistribution AB

Dokumentationstekniker - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall Eldistribution investerar kraftigt i elnätet med en målsättning att öka kvalitén för kunder och förbereda för de smarta elnäten. I takt med att nätet förnyas och drivkraften är ökade krav på färre fel i nätet så ökar även behovet av korrekt information. Inom gruppen Anläggningsdokumentation finns en grupp som har till uppgift att uppdatera, kvalitetssäkra och förädla teknisk information i berörda it-system, både inom projektverksamheten och underhållsrelaterade anläggningsförändringar. Denna information ligger sedan till grund för intäktsram, beräkningar av elnätet, underhåll och kommande investeringsbeslut. Vi är nu i behov av att stärka teamet med fler kompetenta medarbetare och söker därför efter en Dokumentationstekniker till en av våra orter; Luleå, Stockholm eller Trollhättan.

Du kommer att
Som Dokumentationstekniker ansvarar du för att den tekniska dokumentationen av våra anläggningar inom projekthantering och underhållsarbeten hanteras och uppdateras enligt fastställda processer. Vi arbetar främst i nätinformationssystemet NetBas men viss uppdatering av information sker även med hjälp av AutoCad. Teamet arbetar dessutom kontinuerligt med att förbättra och utveckla våra processer och system för att förfina flödet och säkerställa kvalitén av den tekniska dokumentationen.

Vi söker dig som
  • Har gymnasial utbildning, gärna inom el eller teknik
  • Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift
För att lyckas i rollen som Dokumentationstekniker är du en fena på att skapa struktur och är logiskt i ditt framförande. Du värdesätter även kvalitet genomgående i ditt vardagliga arbete och trivs med att jobba i grupp tillsammans med andra kollegor.

Det är meriterande om du
  • Har erfarenhet från elkraftbranschen
  • Har arbetat med nätinformationssystem i allmänhet och NetBas i synnerhet
  • Har erfarenhet av arbete i CAD

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Pia Andreasson, 070 657 70 45
Rekryterare: Johan Macdonald 073-085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Dokumentationstekniker
Placeringsort: Flexibel (Trollhättan, Luleå eller Stockholm)

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 6 maj 2019 (14 dagar kvar)