Arbetsmiljöspecialist - Vattenfall Eldistribution

Arbetsmiljöspecialist - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Om tjänsten
Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats. Tjänsten som Arbetsmiljöspecialist rapporterar till Chef HSEQ inom enheten Strategi & Hållbarhet. Vattenfall Eldistribution har ett certifierat arbetsmiljöledningssystem enligt ISO 45001. Vattenfalls övertygelse är att alla skador och arbetsrelaterade sjukdomar kan förebyggas och ambitionen är därmed noll skador och ingen arbetsrelaterad ohälsa.

Vi ger dig möjlighet att jobba med arbetsmiljö och hälsa inom en organisation där vi systematiskt arbetar för friska och motiverade medarbetare. Du får möjligheten att utvecklas i ett bredare perspektiv och arbeta både operativt, taktiskt och strategiskt med arbetsmiljöfrågor. Arbetet sker i samverkan med befintliga arbetsmiljöspecialister, HR, elsäkerhetskoordinator och andra nyckelfunktioner. Resor förekommer i tjänsten.

Som Arbetsmiljöspecialist kommer du bland annat att arbeta med att:
 • Vidareutveckla vårt kulturarbete för Health & Safety
 • Vidareutveckla vårt arbetsmiljöledningssystem
 • Vidareutveckla vår entreprenörsstyrning
 • Vara expertresurs i olika interna utvecklingsprojekt
 • Utreda incidenter samt avvikelser
 • Stödja chefer och andra funktioner i deras arbetsmiljöarbete
 • Utveckla och genomföra verksamhetsanpassade utbildningar
 • Planera och genomföra kommunikationsinsatser
 • Genomföra analyser och föreslå konkreta åtgärder för att utveckla vårt arbetsmiljöarbete
Dina kvalifikationer
 • Akademisk utbildning med arbetsmiljöinriktning eller motsvarande erfarenhet
 • Flerårig arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljöområdet, gärna med både strategiskt och operativt fokus
 • God praktisk och teoretisk kunskap om vad byggherrens arbetsmiljöansvar innebär
 • Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från en större organisation och/eller om du har erfarenhet från en beställartung verksamhet.
 • Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är en strukturerad, drivande och kommunikativ person som har ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du har en förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs och verksamhetsperspektiv. Vi tror också att du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt. Du är utvecklingsorienterad med insikten i att allt vi gör ska leda till trygga och säkra anläggningar och arbetsplatser.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryterande chef: Anna Åkerblom, 072 207 66 80. För mer information om själva rekryteringsprocessen kontakta rekryterare: Elias Ställ, 072 452 95 40, elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00

Befattning: Arbetsmiljöspecialist

Placeringsort: Flexibel mellan antingen Solna, Trollhättan eller Luleå.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 23 apr 2021 (10 dagar kvar)