Vikariesamordnare

Vikariesamordnare

Varje dag jobbar Trollhättans Stads 4 500 medarbetare för att göra en positiv skillnad för Trollhättans alla kommuninvånare. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Om verksamheten

Våra medarbetare i Trollhättans stads förskolor och skolor bygger framtiden tillsammans - varje dag. Med nyfikenhet, framtidsanda och hög professionalitet bedrivs kunskapsbyggande skolutveckling för en framtid att längta till. Särskild vikt läggs på systematiskt kvalitetsarbete, matematik och språkutvecklande arbetssätt. För att kunna genomföra detta krävs en effektiv administration. Från och med den första mars har Grundskolan och Förskolan en ny administrativ avdelning som ingår i Utbildningsförvaltningen. Vi behöver nu utöka vårt team med en vikariesamordnare. I denna nya och spännande roll kommer Du tillsammans med kollegor vara med att bygga upp, driva samt utveckla processer kring bemanning och rekrytering av vikarier. I Trollhättans Stad finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som anställd. Vi är måna om att du mår bra och erbjuder därmed friskvårdsbidrag, friskvårdstimmes samt flexibel arbetstid.

Arbetsuppgifter

I rollen som vikariesamordnare kommer du att arbeta med att leda och utveckla processerna kring Utbildningsförvaltningens timvikarier. Detta innebär att du bland annat kommer att samordna och ansvara för rekryteringsprocessen. Du kommer även att arbeta med att sammanställa statistik och kostnadskalkyler men också arbeta operativt med att bemanna/ringa in vikarier, skriva överenskommelser tillsammans med övriga skolhandläggare. Du kommer att ha en uppföljande roll ut mot vikarier, kollegor och rektorer/förskolechefer.

Kvalifikationer

Du skall ha en personalvetarexamen. Har du även dokumenterad erfarenhet utav ledning, projektledning och/eller samordning av likande uppgifter ses detta som mycket meriterande.
Meriterande är också, om du sedan innan, arbetat med rekrytering samt personalbemanning.
I rollen som vikariesamordnare ställs det krav på att du har en förmåga att skapa relationer och kan samarbeta med personer på olika nivåer inom organisationen. Du skall även kunna ansvara för mål och hjälpa till på det sätt som behövs för att gruppen skall kunna prestera.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i urvalet och ser därmed att du har en analytisk- och god problemlösningsförmåga. Detta innebär även att kunna ha en helhetssyn för att kunna komma med förbättringsförslag.
Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
Du ser IT-verktyg som exempelvis rekryteringssystem och Officepaketet som en naturlig del i din vardag.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 26 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!