Vi söker två förskollärare

Vi söker två förskollärare

Varje dag jobbar Trollhättans Stads 4 500 medarbetare för att göra en positiv skillnad för Trollhättans alla kommuninvånare. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Om verksamheten
Att uppmuntra barn att vara just barn. Att låta dem pröva, upptäcka och fråga - det är en konst i sig. En konst som kräver både kunskap, erfarenhet och rätt förhållningssätt. Med nyfikenhet, framtidsanda och hög professionalitet bedriver vi kunskapsbyggande verksamheter för en framtid att längta till.

Vi söker nu två förskollärare till förskolorna Vitsippan och Kaprifolen med en placering på vardera förskola. Båda tjänsterna är tillsvidare men kommer under första året att täcka upp för föräldraledigheter på respektive förskola. Därefter kommer tjänsten på Vitsippan att placeras på den kommande förskolan på Innovatum. Även tjänsten på Kaprifolen kommer att fortsätta på den nybyggda förskolan på Innovatum, då samtliga avdelningar på Kaprifolen kommer att flyttas dit.

Kaprifolen är idag en tvåavdelningsförskola. Du kommer att arbeta med barn i åldrarna 1-3 år. Förskolan är samlokaliserad med Skoftebyskolan. Närheten till naturen präglar verksamheten. Vitsippan är en treavdelningsförskola. Även här är det arbete med barn i åldrarna 1-3 år som gäller. Förskolan ligger i Skoftebyområdet och dess härliga utegård är en stor tillgång.

I Trollhättans Stad är vi måna om att du mår bra och erbjuder friskvårdsbidrag. Hos oss får du arbeta med fantastiska kollegor! Vi stöttar och hjälper varandra genom kollegialt lärande i olika former. Detta stärker oss, skapar arbetsglädje och ökar vår gemenskap, Det ger också varje pedagog möjlighet att utveckla sin profession hos oss.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som brinner för ditt uppdrag! Målet är ökad måluppfyllelse och en likvärdig utbildning för våra barn i Trollhättans Stad. Som förskollärare ska du tillsammans med dina kollegor planera, genomföra och utvärdera utbildningen utifrån gällande styrdokument. Det goda mötet ligger som en grund för vår verksamhet och ska genomsyra hela undervisningen.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara utbildad förskollärare. Har du arbetslivserfarenhet inom yrket ser vi detta som meriterande. Du ser IT-verktyg som en naturlig del i vardagen och du behärskar det svenska språket, såväl i tal som i skrift. Behärskar du fler språk ser vi detta som meriterande.

Vi sätter stort värd vid att du kan arbeta över gränserna och att du delar med dig av erfarenheter och uppmuntrar till kollegialt lärande. Att skapa goda relationer med såväl barn, vårdnadshavare och kollegor är något du eftersträvar. Att anta utmaningar och arbeta utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt är något du trivs med. Du har förmåga att skapa lärmiljöer som präglas av kreativitet, inkludering och interaktivitet där både barn och vuxna trivs och utvecklas. Vi värdesätter nyfikenhet och ett stort engagemang för uppdraget!

Anställningsinformation
Utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!