Verksamhetschef förskola Trollhättans Stad

Verksamhetschef förskola Trollhättans Stad

Varje dag jobbar Trollhättans Stads 4 500 medarbetare för att göra en positiv skillnad för Trollhättans alla kommuninvånare. Är Du intresserad av att delta i en spännande utveckling och vara med och göra vår stad ännu bättre!

Utbildningsförvaltningen i Trollhättans Stad ansvarar för grundskola, grundsärskola, fritidshem, förskola och pedagogisk omsorg. Utbildningsförvaltningens vision lyder "Förskolor och skolor att längta till". För utbildningsförvaltningen i Trollhättan står kunskap och lärande i centrum och det finns en övertygelse om att varje barn och elev ska ges likvärdiga förutsättningar. Förvaltningen har idag 2000 anställda varav 700 arbetar inom förskolan och pedagogisk omsorg. Verksamheten Förskola och pedagogisk omsorg omfattar ett 50 tal förskolor som leds av 17 förskolechefer.

Vi står just nu i ett utvecklingsskede där vi vill utveckla våra förskolor i sitt kunskapsuppdrag och anpassa arbets- och utvecklingsorganisation utifrån nya läroplanen. Ditt uppdrag som verksamhetschef innebär att på uppdrag av förvaltningschef leda, driva och kvalitetssäkra arbetet för en positiv utveckling av Trollhättan stads förskolor enligt visionen "Förskolor och skolor att längta till". Du arbetar för att utveckla likvärdiga förskolor och pedagogisk omsorg med hög kvalitet med stöd av aktuell forskning och utifrån den helhetsidé som förvaltningen formulerat Länk till Skolutveckling

Befattning
Verksamhetschef Förskola och pedagogisk omsorg

Placering
Utbildningsförvaltningen Trollhättan

Uppdraget
Som Verksamhetschef för förskola och pedagogisk omsorg ingår du i förvaltningschefens ledningsgrupp och förväntas där, tillsammans med dina kollegor på en övergripande nivå, bidra till att utveckla utbildningsförvaltningen som helhet ur ett 0 - 16 års perspektiv.

Du är drivande i vårt pågående skolutvecklingsarbete. I samarbete med Karlstads universitet och Skolverket vidareutvecklar vi det systematiska kvalitetsarbetet, med fokus på att säkerställa en allt mer likvärdig undervisningskvalitet i staden. Som verksamhetschef ansvarar du för att tillsammans med biträdande verksamhetschef och din ledningsgrupp utveckla strukturer och verksamhetsresultat inom fastställda ekonomiska ramar. Du motiveras av att få organisationen att samverka, skapa engagemang och energi.

Förväntningar
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och som förvärvat god pedagogisk insikt. Du ska ha en bred kunskap och erfarenhet som skolledare, gärna på förvaltningsnivå. Du är väl förtrogen med förskolans och skolans styrdokument och du har förståelse för hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du drivs av att utveckla förskolans arbetssätt och metoder kopplat till aktuell forskning och beprövad erfarenhet.

Genom ditt engagemang och din drivkraft får du som ledare andra att växa. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer. Du är nyskapande och har strategisk förmåga att verkställa mål och visioner samt ett stort intresse för kvalitets- och utvecklingsarbete.

Erfarenhet av övergripande styrning och uppföljning utifrån ett större ekonomiskt ansvar efterfrågas i rollen. Genom din kommunikativa förmåga inger du förtroende och du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra. Som person är du lyhörd, tydlig och prestigelös.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 31 mars (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!