Trollhättans Stadsbibliotek söker Bokbusschaufför/biblioteksassistent

Trollhättans Stadsbibliotek söker Bokbusschaufför/biblioteksassistent

Trollhättans Stadsbibliotek består av Stadsbiblioteket, Sylte bibliotek, Kronan bibliotek och Bokbussen. Trollhättans bokbuss blev årets bokbuss 2015, och är bibliotekets största filial sett till utlåningssiffrorna. Bokbussverksamheten i Trollhättan är väletablerad och mycket uppskattad. Bokbussen kör till förskolor och skolor på förmiddagarna och till allmänheten på landsbygden och i stadsdelarna på eftermiddagar och kvällar. Bokbussen är alltid bemannad med en bokbusschaufför/biblioteksassistent och en bibliotekarie.

Arbetsuppgifter
En av våra två bokbusschaufförer/biblioteksassistenter slutar sin anställning och vi söker därför en ersättare till tjänsten. Du ska tillsammans med den andra bokbusschauffören / biblioteksassistenten ansvara för fordonet och körningen av bokbussen enligt turlistan.
I tjänsten ingår daglig skötsel och tillsyn av bussen så som tvätt, kontakt med verkstad, enklare reparationer och underhåll. I tjänsten ingår administrativt biblioteksarbete och arbete vid lånedisk på stadsbiblioteket i Trollhättan.

Du kommer att planera, utveckla och genomföra verksamheten tillsammans med kollegorna på bokbussen. Du samarbetar med andra enheter och kollegor inom biblioteket, förvaltningen och staden. Medverkan vid tillfälliga publika aktiviteter ingår. I tjänsten ingår deltagande på arbetsplatsträffar, avdelningsmöten m.m. Tjänsten innebär ca. två förmiddagar och två kvällspass per vecka på Bokbussen och en lördag var fjärde vecka på Stadsbiblioteket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • Minst 3-årig gymnasieutbildning.
  • Körkort med C-behörighet och dokumenterad körvana.
  • YKB (yrkeskompetensbevis).
  • Teknisk kunskap för att kunna göra lättare service av fordonet.
  • Datorvana och lätt för att lära och använda olika system/program.
  • Erfarenhet av att arbeta med barn är meriterande.
  • Erfarenhet av arbete på bibliotek är meriterande.
Dina personliga egenskaper
Du är nyfiken och kreativ med en vilja att vara med och utveckla verksamheten.
Du har ett professionellt bemötande och är serviceinriktad vid möten med användare och kollegor.
Du är intresserad av litteratur och läsning, gärna barnlitteratur.
Du är utåtriktad och stresstålig och har lätt för att samarbeta.
Du tycker det är roligt och intressant att möta människor, inte minst barn.

Ibland kan arbetet vara tungt, varför en god fysik är nödvändig.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsinformation
Tillsvidare 100% med tillträde 2019-08-05 eller enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning och arbetstiden är förlagd på dagtid, kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Administration, Assistent, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 29 mars (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!