Trollhättans Stadsbibliotek söker Bibliotekarie till Bokbussen

Trollhättans Stadsbibliotek söker Bibliotekarie till Bokbussen

Trollhättans Stadsbibliotek består av fyra enheter, Stadsbiblioteket, Bokbussen, Sylte och Kronan bibliotek. Kronan bibliotek ingår personal-och budgetmässigt i Kronan kulturhus med en egen kulturhuschef.

Arbetsuppgifter
Du ska tillsammans med övrig personal på bokbussen planera och sköta bokbussverksamheten i Trollhättan. Bussen rullar 4-5 dagar i veckan enligt schema, vilket innebär kvällstjänstgöring två kvällar i veckan. Arbetet innebär förberedelser inför turerna, urval och inköp av medier, lovaktiviteter, marknadsföring av verksamheten, omvärldsbevakning samt kontakt med skolor och förskolor.

25% av tjänsten är förlagd på Stadsbiblioteket. Där ingår pass i informationsdisken, bokuppsättning mm. Det kan även förekomma att du håller i program och visningar på Stadsbiblioteket.

Kvalifikationer
Du har kandidat- eller magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
Meriterande är tidigare erfarenhet av biblioteksdatasystemet BOOK-IToch arbete på bokbuss.

Vi vill gärna att du som söker;
  • är van att samarbeta, ta egna initiativ och arbeta självständigt, samt är bra på att ge god service
  • vill arbeta med barn och barnlitteratur, läsfrämjande och utveckla bokbussens verksamhet gentemot barn
  • trivs med ett högt tempo och växlande arbetsuppgifter
Anställningsformation
Vikariat 100% på grund av föräldraledighet 2019-01-01 - 2019-08-09.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
Mer info
Kontaktperson MyNetwork / Varbi
Email Mejla MyNetwork / Varbi
Område Trollhättan
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 21 okt (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!