Varje dag jobbar Trollhättans Stads 4 500 medarbetare för att göra en positiv skillnad för Trollhättans alla kommuninvånare. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Om verksamheten
Verksamheten Produktion och Service ingår i Serviceförvaltningen. Vi håller stadens parker vackra och blommande. Vi underhåller gator, tar hand om våra maskiner och fordon och vi bistår förvaltningarna med personbilar. Med vår service utvecklar vi staden och ökar invånarnas välmående på uppdrag av stadens förvaltningar och våra kommunala bolag. Verksamheten är intäktsfinansierad genom försäljning till Trollhättans Stads förvaltningar och bolag, totalt är vi ca 120 medarbetare

Arbetsuppgifter
Som Transportchef inom Produktion och Service är ditt uppdrag att leda och fördela transporttjänster i Trollhättans Stad. Tjänsten innefattar personal - ekonomi och arbetsmiljöansvar. Som chef har Du också ansvar för verksamhetens systematiska kvalitetsarbete.

Du ansvarar för verksamhetens åkeri bestående av ett tiotal lastbilar samt två grävmaskiner vilka Du leder och fördelar. Detta innebär att du kommer stå som personligt ansvarig på Trollhättans stads transporttillstånd. Om du inte redan är godkänd för detta kommer du att utbildas hos Transportstyrelsen.

En viktig uppgift är också att ständigt förbättra lastbilsflottan med avsikt på ekonomi och driftssäkerhet. Dina kunder är verksamhetens enhetschefer på nyanläggning, parkverksamheten och väghållning. Till dessa tillhandahåller du fordon och maskiner från både externa och interna leverantörer. Även stadens energi och bostadsbolag är verksamheter som vi har ett nära samarbete med. Du samverkar med samtliga ansvarsområden inom verksamheten och kommer sitta tillsammans med de andra cheferna inom Produktion och service.

Som Transportchef är du även kravställare vid upphandling av fordon och maskiner. Till din hjälp har du stadens upphandlingsavdelning.

Transportavdelningen ansvarar för stadens personbilar. Stadens förvaltningar och bolag leasar samtliga fordon vilket vi hanterar. Vi driver även bilpool för korttidshyra som administreras och hanteras av oss.

Hos oss får du arbeta tillsammans med fantastiska kollegor! Vi stöttar och hjälper varandra. Dettta stärker oss, skapar arbetsglädje och ökar vår gemenskap.

I Trollhättans Stad finns goda utvecklingsmöjligheter. Dessutom erbjuder vi flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
För denna tjänst krävs att Du har ledarerfarenhet, en gymnasieutbildning och gärna en eftergymnasialutbildning med inriktning transport. Önskvärt är att du har en bakgrund och kunskap från åkeri och transportnäringen, att du har ett stort intresse för fordon och maskiner anser vi vara en självklarhet för denna tjänst. Trollhättans Stad är en miljökommun och ligger i framkant när det gäller miljöfordon, därför ser vi gärna att du är engagerad och nyfiken på framtidens fordon.

Högt meriterande är om du innehar yrkestrafikstillstånd.

Som person är du serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Du är lugn och trygg och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer samtidigt som du är bra på att fokusera på rätt saker. Genom ett kommunikativt ledarskap har Du fallenhet för att hantera olika former av relationer, situationer och Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra. Du är strukturerad och lösningsfokuserad i ditt sätta att vara och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du är en van användare av Officepaketet och har arbetat i olika affärssystem. Trollhättans stad jobbar aktivt med digitalisering. Du bör därför ha lätt för dig att ta in arbetssätt och rutiner med hjälp av ny teknik.

För att kunna arbeta hos oss behöver du ett giltigt utdrag ur belastningsregistret. Detta krävs för att kunna vara godkänd som transportansvarig hos Transportstyrelsen. Utdraget kan du beställa i länken nedan från polisens belastningsregister.

Belastningsregistret

Personlighetstest ingår i rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 28 jan (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!