Teamledare till Utredningsgruppen Barn och Unga

Teamledare till Utredningsgruppen Barn och Unga

Utredningsgruppen Barn och Unga har idag tre teamledare. Vi utökar nu enheten med ytterligare en teamledare.

Om verksamheten

Utredningsgruppen Barn och Unga tillhör verksamhetsområdet Familjestöd inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Gruppen består av 24 socialsekreterartjänster. Socialsekreterarna är uppdelade i team med varsin teamledare. Staden har väl utvecklade hemmaplansinsatser som arbetar med förändringsarbete.

Dina arbetsuppgifter

Utredningsgruppens huvudsakliga arbetsuppgift är handläggning enligt SoL och LVU med inriktning på barn och ungdomar 0-20 år, deras familjer och nätverk. Som teamledare är din huvudsakliga arbetsuppgift att leda och fördela nya ärenden, arbetshandleda och stötta socialsekreterare i det dagliga arbetet, ha koll på ärendetyngd/mängd, ansvara för fungerande rutiner och metoder i myndighetsutövningen, fatta beslut enligt delegationsordning, ansvara för enhetens ärendedragningar inför utskottet, föra nämndens talan inför förvaltningsdomstol, att tillsammans med enhetschefen kontinuerligt utveckla arbetsmetoderna inom enheten och med de externa samarbetspartnerna samt omvärldsbevaka gällande lagar och riktlinjer för myndighetsutövning. Du kommer ha tätt samarbete med de övriga teamledarna samt enhetschef.

Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv med ett utvecklat barnperspektiv och använder BBIC som handläggnings- och dokumentationssystem. Vi erbjuder introduktion, goda möjligheter till fortbildning inom arbetsområdet, processhandledning och trevlig arbetsgemenskap.

Kvalifikationer

Du ska vara socionom med flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom den sociala barn/ungdomsvården samt ha goda kunskaper gällande BBIC, vi ser gärna att du är BBIC- utbildare. Du har goda kunskaper i barns utveckling och det är för dig en självklarhet med engagemang för barn som far illa samt att vilja bidra med nytänkande och metodutveckling. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning inom området.

Personliga egenskaper

Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person, med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga, stresstålighet och förmåga att arbeta självständigt.

Vi ser det som viktigt att du är initiativrik, flexibel, och lösningsfokuserad men också att du känner dig trygg i att arbetsleda och fatta beslut och att företräda arbetsgruppen i olika sammanhang. Du ska ha god förmåga till reflektion och analys samt att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsformation

Tillsvidare 100% med tillträde enligt överenskommelse.
Intervjuer kommer ske löpande under rekryteringsperioden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
Mer info
Kontaktperson MyNetwork / Varbi
Email Mejla MyNetwork / Varbi
Område Trollhättan
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 15 juli (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!