Stödassistent till Bostad med särskild serivice, Furulundsvägen 5 och 9

Stödassistent till Bostad med särskild serivice, Furulundsvägen 5 och 9

Om verksamheten

Furlundsvägen 5 och 9 kommer att ligga i det nyproducerade området Kv. Gulsparven. De blivande hyresgästerna som erbjuds boende har någon form av funktionsvariation och är i behov av stöd dygnet runt.

Syftet med verksamheten är att hyresgästerna ska erbjudas ett individuellt anpassat stöd utifrån dennes behov, förmågor, intressen och önskemål. Verksamheten ska också stimulera till att ta del av kultur och fritid i samhället.

Verksamheten bedrivs utifrån ett socialpedagogiskt förhållningssätt. Personalgruppen består av stödassistenter och stödpedagoger.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att Du ger stöd och hjälp utifrån varje hyresgästs behov, förmåga, önskemål och intresse. Du ska ha ett reflekterande arbetssätt och utforma den enskildes vardag så att innehållet blir begripligt, hanterbart och meningsfullt. Vi strävar efter att utveckla relationer som kännetecknas av ömsesidighet, tillit, respekt och kontinuitet. Du ska arbeta utifrån verksamhetens mål och i arbetet ingår även särskilda ansvarsområden. Du medverkar även i konferenser där planering, utveckling och uppföljning av verksamheten är i fokus.

Kvalifikationer

Omvårdnadsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller liknande kompetens/erfarenhet och utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har kunskap om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser, samt kunskap om stöd och metodik för att kompensera för funktionshinder i vardagen. Du kan också hantera stress, har tålamod och uthållighet.

Du kan arbeta i grupp, men har även förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du tar ansvar för Ditt egna lärande och utveckling. Erfarenheter av neuropsykiatri och strukturerad pedagogik är meriterande.

Dokumentation är en viktig arbetsuppgift, varför vana med att arbeta vid dator är av betydelse och kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsinformation
Intervjuer kommer ske efter ansökningstiden har gått ut.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 28 jan (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!