Specialpedagog till västra skolområdets förskolor

Specialpedagog till västra skolområdets förskolor

Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Trollhättans Stad
Vi är ett team med tre rektorer i förskolan som söker en specialpedagog till våra förskolor i den västra delen av staden. Vi söker dig som har kunskap av arbetet med systematiskt kvalitetsarbete i förskolan. Trollhättan förskolor är inne i en stor utbildningssatsning i hela staden där vi har ett stort fokus på undervisningen i förskolan och vad det innebär för de olika yrkesrollerna som finns i förskolan. Här saknar vi just nu en specialpedagog som kan vara en del av denna utvecklingsprocess i är inne i just nu.

Trollhättans Stads förskolors målbild

- Likvärdig förskola med hög kvalitet
Trollhättan Stads kommunala förskolor arbetar för likvärdig och hög kvalité. Utbildning med hög kvalité är en förskola med uppdragsmedveten personal där roll-och ansvarsfördelning är tydlig. Det kollegiala lärandet prioriteras. Det finns nyfikenhet att undersöka och förbättra den egna praktiken, utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Omsorg och undervisning följs åt och genomsyras av lekfullhet och normkritiskt förhållningssätt samt aktivt jämställdhetsarbete.

Förskolan kan beskriva det enskilda barnets progression samt på vilket sätt det enskilda barnet lär. Kunskapen används i planering, genomförande och utvärdering av undervisningen och i utbildningen över lag. I det systematiska kvalitetsarbetet används dokumentation som underlag för analys vilken beskriver varför man valt specifika arbetsmetoder och arbetssätt samt vilken effekt som förväntas och upplevs som en direkt följd av dessa. Förskolan har en klar bild av vad barnen ska ges möjlighet att utveckla och kan beskriva resultatet av barnets och gruppens lärprocesser. De målstyrda processerna ger stort utrymme för barnens hypoteser och ställningstagande. Förskolan har en flexibel och lustfylld lärmiljö som formas efter barnens behov och intresse.

Vi erbjuder
En tjänst på 100% men annan sysselsättningsgrad går att diskutera.
Varierande arbetsmiljöer, varierande arbetsuppgifter, nätverkande med andra specialpedagoger.

Arbetsuppgifter
  • Att i samverkan med pedagoger synliggöra barns/gruppens behov samt medverka till att ta fram arbetsmetoder och arbetsverktyg för bättre måluppfyllelse.
  • Att i samverkan med rektor utifrån barns behov fungera som rådgivare i utvecklingsarbetet samt organisatoriska frågor.
  • Att medverka och kvalitetssäkra arbetet utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
  • Att företräda och förklara verksamhetens arbete för vårdnadshavare.
  • Att handleda pedagoger metodiskt i teori och praktik.
Kvalifikationer
Det är ett krav att du är utbildad specialpedagog. Har du uppnått 65hp/90hp av din utbildning till specialpedagog, är du välkommen att söka så kan vi diskutera kommande anställning samt vilka möjligheter som finns idag.

Vi söker en specialpedagog med ett resultatmedvetet förhållningssätt och därtill ett samhällsperspektiv där IKT är ett naturligt inslag i arbetet. Du behöver vara väl förtrogen med förskolans styrdokument.

Anställningsformation
Tillsvidare semestertjänst med önskat tillträde 1 januari 2020.
Intervjuer och anställning kan ske under ansökningsperioden.
Utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag är vi passerat 59 000 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden. Vi ser mångfald som en styrka som berikar vår verksamhet och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 15 nov 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!