Socialsekreterare till Mottagningsgruppen

Socialsekreterare till Mottagningsgruppen

Gillar du ett spännande och omväxlande arbete? Har du lätt att skapa förtroende hos andra du möter? Kanske är det just dig vi söker! Vi erbjuder introduktion, goda möjligheter till fortbildning, metodhandledning och trevlig arbetsgemenskap.

Om verksamheten
Socialtjänstens mottagningsgrupp ingår under verksamhetsområde Familjestöd. Där ingår även utredningsgruppen Barn och Unga, Resursforum, Familjehemsgruppen, Familjerätt, Enheten mot våld i nära relation.

På mottagningsgruppen finns idag fyra socialsekreterare och nu kommer vi att utöka till fem socialsekreterare. Arbetet leds av en enhetschef. Mottagningsgruppen är kommuninvånarnas väg in till Socialtjänsten.
Arbetsuppgifter
 • Ta emot anmälningar gällande oro för att barn och unga kan fara illa, göra omedelbara skyddsbedömningar samt att ta beslut om att inleda utredning eller inte.
 • Ta emot anmälningar gällande oro för vuxna och motivera till att ta emot hjälp.
 • Att vägleda kommuninvånare till "rätt" verksamhet genom telefon eller besök på mottagningsgruppen.
 • Att informera andra verksamheter i Trollhättan om anmälningsskyldighet och om Socialtjänstens uppdrag och möjligheter.
 • Att delta i mottagningsgruppens handledning.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är/har;
 • Socionom med erfarenhet av socialt arbete inom socialtjänsten.
 • Att ha kunskaper i psykosocialt arbete med barn , unga och vuxna
 • Kunskap och erfarenhet av BBIC
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift vilket innebär att kunna skriva nyanserat, kortfattat och begripligt.
 • Vi ser gärna sökande med annan kulturell tillhörighet och språk.
 • Körkort är en förutsättning.
Personliga kvalifikationer
Det är viktigt med god förmåga till samarbete och samverkan, vara intresserad på människors livsvillkor. Att ha ett engagemang i arbetet som ger energi, respekt, empati i mötena med andra. Att fungera under stress utifrån ibland snabbt skiftande och oförutsägbara arbetsuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 24 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!