Socialsekreterare Beroendestöd

Socialsekreterare Beroendestöd

Om verksamheten

Socialsekreterare på Utredningsgruppen Beroendestöd, arbetar med utredningar och behandlingsinsatser för vuxna personer från 20 års ålder med missbruks- och beroendeproblematik.

Utredningsgruppen består av åtta socialsekreterare, en teamledare och en enhetschef. Socialsekreterarna på Beroendestöd är en engagerad grupp med stor tilltro till människors förändrings- och utvecklingspotential. Gruppen har extern handledning.

Inom verksamhetsområdet Beroendestöd ingår även en utförardel bestående av ett beroendestödsteam med 13 behandlingssekreterare, en teamledare och en enhetschef, samt Alkohol- och drogrådgivning Pilen, tillståndsenhet och drogsamordnare. För hela verksamhetsområdet ansvarar en områdeschef.

Organisatoriskt tillhör verksamheten Arbetsmarknads- och Socialförvaltningen.

Arbetsuppgifter
Dina främsta arbetsuppgifter är att enligt SoL- och LVM utreda ansökningar och anmälningar, fatta beslut om, planera och följa upp biståndsinsatser. Vi använder oss av ASI vid utredningar.

Trollhättans Stad har som ambition att arbeta med hemmaplansinsatser tillsammans med den enskilde samt att ha en god samverkan med andra aktörer internt och externt som arbetar med målgruppen.

Vi söker nu en socialsekreterare med erfarenhet och intresse av att utreda och myndighetsutöva inom ramen för den kommunala beroendevården.

Kvalifikationer
Du ska ha socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning gällande vuxna personer med missbruk, psykisk ohälsa eller psykiska funktionsnedsättningar. Erfarenhet av motivationsarbete med människor i svåra situationer är meriterande.

Viktiga egenskaper är att du har god samarbetsförmåga, engagemang, är öppen och lyhörd, har förmåga att arbeta självständigt, är stresstålig, har intresse och förmåga att möta människor i svåra situationer samt har god förmåga att uttrycka dig i skrift. Vi ser gärna att du har utbildning i ASI och MI.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 4 apr (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!