Skolsköterska till Utbildningsförvaltningen, Trollhättans Stad

Skolsköterska till Utbildningsförvaltningen, Trollhättans Stad

Trollhättans Stad

Varje dag jobbar Trollhättans Stads 4 500 medarbetare för att göra en positiv skillnad för Trollhättans alla kommuninvånare. Är Du intresserad av att delta i en spännande utveckling med sikte på att erbjuda barnen den allra bästa grunden för livslångt lärande? Välkommen att vara med!

Beskrivning

Utbildningsförvaltningen i Trollhättans Stad består av tre verksamhetsdelar;
  • Förskola (inkl. pedagogisk omsorg)
  • Skola (omfattar: fritidshem/förskoleklass/grundskola/grundsärskola)
  • Elevstöd och Modersmål
Elevhälsans medicinska insats (EMI) består av 18 skolskötersketjänster och 1,5 skolläkartjänster. Organisatoriskt ligger EMI inom verksamhetsområdet Elevstöd och Modersmål som består av modersmålsenheten och centralt placerad elevhälsopersonal.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska arbetar du främst förebyggande och hälsofrämjande samt för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du genomför hälsobesök och vaccinationer utifrån basprogram och du möter elever genom planerade besök och öppen mottagning, både enskilt och i grupp. Du ingår i ett elevhälsoteam och samverkan med övriga yrkesgrupper under ledning av rektor och du ingår i skolans Krisgrupp. Du samverkar med vårdnadshavare, socialtjänst och andra vårdenheter m.m. Du deltar i gemensamma träffar och kompetensutveckling för skolsköterskegruppen samt på arbetsplatsträffar under ledning av din närmast chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning som distrikts-, barnsjuk- och/eller skolsköterska. Dina erfarenheter av förebyggande och hälsofrämjande arbete med fokus på barn och ungdomar på organisations-, grupp- och individnivå är värdefulla och meriterande liksom erfarenhet av PMO, vårt digitala journalprogram. Vi värdesätter din goda förmåga att arbeta både självständigt och i team vilket förutsätter trygghet, flexibilitet och prestigelöshet. Den aktuella tjänsten kommer att vara placerad på en av våra skolenheter. Stor vikt läggs vid erfarenhet och personlig lämplighet.

Anställningsinformation

Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
Mer info
Kontaktperson MyNetwork / Varbi
Email Mejla MyNetwork / Varbi
Område Trollhättan
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 24 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!